Mistr světa Ogier skončil po nehodě v nemocnici a odhlásil se z Polské rallye

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mistr světa Ogier skončil po nehodě v nemocnici a odhlásil se z Polské rallye

Tak dopadl vůz s Oigierem (vpravo) po čelní srážce.
Tak dopadl vůz s Oigierem (vpravo) po čelní srážce.Profimedia
Osminásobný mistr světa Sébastien Ogier po dopravní nehodě v přípravě odstoupil z Polské rallye, která odstartuje ve čtvrtek. Francouzský pilot, spolujezdec Vincent Landais i další dvě osoby skončili v nemocnici, ale vážná zranění neutrpěli. Ogiera v závodě nahradí dvojnásobný světový šampion Kalle Rovanperä.

Nehoda se stala v úterý ráno, když si Ogier s Landaisem projížděli trať pro sobotní 10. a 14. rychlostní zkoušku. Poblíž vesnice Wlosty se srazili s jiným autem, ve kterém jeli devětašedesátiletý muž a sedmašedesátiletá žena.

Na místě zasahovali hasiči a účastníci nehody byli převezeni do nemocnice. "Všichni podstoupili vyšetření, která ukázala, že neutrpěli vážná zranění. Landais byl okamžitě propuštěn, ale Ogier zůstane přes noc na pozorování," uvedl tým Toyota.

Stáj navíc dostala od vedení mistrovství světa svolení postavit do závodu náhradníky. Místo Ogiera tak pojede vítěz posledních dvou ročníků šampionátu Rovanperä, jenž se pro letošek rozhodl absolvovat jen vybrané závody. Doplní ho jeho navigátor Jonne Halttunen.

Čtyřicetiletý Ogier je druhým nejúspěšnějším jezdcem rallye po krajanovi Sébastienu Loebovi. Poslední titul získal v roce 2021, od té doby absolvuje jen vybrané závody. Letos vyhrál v Chorvatsku a v Portugalsku, celkem má na kontě 60 dílčích prvenství.