Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Akropolis rallye vede po prvním dnu Tänak, Ogier se propadl kvůli technickým problémům

Estonec Tänak vede po úvodní etapě řeckou Akropolis rallye.
Estonec Tänak vede po úvodní etapě řeckou Akropolis rallye.wrc.com
Estonský pilot Ott Tänak (36) zvládl nejlépe první den Akropolis rallye. Desátý podnik seriálu mistrovství světa vede po šesti rychlostních zkouškách před kolegy z Hyundaie, Španěl Dani Sordo (41) na druhém místě ztrácí 21,8 sekundy, třetí lídr šampionátu Thierry Neuville (36) z Belgie nabral manko 23,4.

Čtvrtý je osminásobný mistr světa Sébastien Ogier. Francouzský pilot vyhrál tři z úvodních čtyř erzet a držel se na druhé příčce. Jezdce Toyoty pak ale postihly technické problémy, kvůli kterým nabral ztrátu takřka dvě a půl minuty a pořadím se propadl.

Ještě hůř dopadl jeho týmový kolega Elfyn Evans, který nabral ztrátu hned v úvodu kvůli výměně kola. Pak ho rovněž trápily potíže s turbodmychadlem a nabral více než devítiminutové manko. Třetí jezdec Toyoty Takamoto Kacuta po třetí erzetě odstoupil.

"Musíme být vděční za den bez větších problémů. V těch vysokých teplotách a na hrubém povrchu to bylo velmi náročné," řekl Tänak, mistr světa z roku 2019, jemuž v aktuální pořadí šampionátu patří třetí místo.

Výsledky Akropolis rallye