Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejlepší umístění v sezoně. Salač si dojel ve Velké ceně San Marina pro sedmou příčku

Aktualizováno
Filip Salač dojel na okruhu v San Marinu na sedmé příčce.
Filip Salač dojel na okruhu v San Marinu na sedmé příčce.Profimedia
Český motocyklista Filip Salač (22) obsadil ve Velké ceně San Marina v kategorii Moto2 sedmé místo a zaznamenal nejlepší výsledek v sezoně. Třetí letošní vítězství vybojoval Japonec Ai Ogura.

V královské třídě MotoGP si pro druhý triumf za sebou dojel Španěl Marc Márquez. Šestinásobný mistr světa vyhrál před italskou dvojicí Francesco Bagnaia, Enea Bastianini a po týdnu navázal na prvenství z Aragonie, kde ukončil téměř tříleté čekání na vítězství.

Salač do jubilejního 100. závodu v kariéře odstartoval z jedenáctého místa. Na okruhu v Misanu potvrdil formu z poslední doby. Postupně se posunul až na sedmou příčku a bodoval potřetí za sebou. Na Oguru ztratil 13,5 sekundy.

"Jsem moc spokojený," řekl Salač v rozhovoru pro Nova Sport. "V první polovině závodu bylo těžké dostat se před Ramíreze s Robertsem, protože s plnou nádrží byl problém zastavit motorku," uvedl jezdec stáje Elf Marc VDS.

"Ale jakmile jsem se před ně dostal, tak už jsem si jel svůj rytmus, vylepšoval sektory a myslím, že mi chyběly dvě kola a předjel bych Aldeguera," přidal Salač, který za šestým Španělem zaostal o devět desetin.

Český jezdec si připsal nejlepší umístění od páté pozice v loňské říjnové Velké ceně Japonska. V průběžném pořadí šampionátu si Salač po třináctém závodě z dvaceti polepšil na 17. místo.

Do čela se posunul Ogura, který dnes zvítězil před Španělem Arónem Canetem a Salačovým týmovým kolegou Tonym Arbolinem z Itálie. Na první příčce má japonský jezdec náskok devíti bodů před Španělem Sergiem Garcíou, jenž v Misanu dojel až na 12. příčce.

Márquez si nejlépe poradil s mokrou tratí a pro 61. vítězství v MotoGP si dojel s náskokem tří sekund. Bagnaia díky druhému místu snížil ztrátu na druhém místě průběžné klasifikace na sedm bodů za vedoucím Jorgem Martínem.

Španělskému lídrovi totiž závod v Misanu nevyšel. Vítěz sobotního sprintu špatně odhadl podmínky a po unáhlené výměně motorky kvůli krátkému dešti dojel až na 15. příčce a zaznamenal nejhorší výsledek v sezoně.

Moto2: Velká cena San Marina