Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Japonský déšť Salačovi v kvalifikaci nesedl, v Motegi vyrazí do Velké ceny ze šesté řady

Filip Salač na okruhu v japonském Motegi.
Filip Salač na okruhu v japonském Motegi.ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Do motocyklové Velké ceny Japonska, kterou zahájil vítězstvím v pátečním tréninku, odstartuje Filip Salač (22) ze šesté řady. V sobotní kvalifikaci třídy Moto2, kterou ovlivnilo počasí, obsadil 18. místo. Pole position pro nedělní závod si zajistil Brit Jake Dixon.

Salač musel v úvodu kvalifikace v Motegi zajet zpět do boxů. Když se český jezdec na trať vrátil, nebylo už možné kvůli dešti dosáhnout solidního času

V neděli se pokusí bodovat v šesté Velké ceně za sebou a potvrdit, že v Japonsku se mu daří. Loni byl v Motegi pátý a o rok dřív desátý.

Kvalifikaci MotoGP vyhrál poprvé nováček královské třídy Španěl Pedro Acosta v traťovém rekordu, o který připravil slavného krajana Marca Márqueze. Lídr šampionátu Španěl Jorge Martín havaroval a obsadil 11. místo.

Acosta mířil za úspěchem i v následném sprintu, ale čtyři kola před koncem z prvního místa spadl. Krátký závod vyhrál Ital Francesco Bagnaia a na druhém místě průběžného pořadí snížil ztrátu na Martína na 15 bodů. Vedoucí jezdec seriálu vybojoval po startu ze čtvrté řady čtvrtou příčku.

Moto2: Velká cena Japonska