Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Salač byl v kvalifikaci v Misanu dvanáctý a do nedělního závodu odstartuje ze čtvrté řady

Filip Salač byl v kvalifikaci v Misanu dvanáctý.
Filip Salač byl v kvalifikaci v Misanu dvanáctý.ROMAN RIOS / EPA / Profimedia
Filip Salač odstartuje do nedělní Velké ceny Emilie-Romagny ve třídě Moto2 ze čtvrté řady. Jediný český účastník mistrovství světa silničních motocyklů obsadil v sobotní kvalifikaci v Misanu 12. místo.

Salačovi se vydařil dopolední trénink, v němž zajel druhý čas a postoupil přímo do druhé části kvalifikace. V ní český závodník ztratil 504 tisícin sekundy na nejrychlejšího Aróna Caneta ze Španělska.

Před dvěma týdny Salač na trati v Misanu ve Velké ceně San Marina zaznamenal svůj nejlepší výsledek v sezoně v podobě sedmého místa. Nyní se na okruhu Marca Simoncelliho jede Velká cena Emilie-Romagny jako náhrada za Grand Prix Kazachstánu, která z kalendáře vypadla kvůli logistickým potížím po jarních záplavách.

VC Emilie-Romagny: Moto2

Kvalifikaci královské MotoGP vyhrál domácí Ital Francesco Bagnaia na ducati, jenž výkonem 1:30,031 překonal vlastní traťový rekord. Následně si úřadující dvojnásobný mistr světa z pole position dojel pro vítězství ve sprintu, i když ne systémem start-cíl.

Šest kol před koncem však využil toho, že v té době vedoucí Jorge Martín ze Španělska byl v zatáčce příliš "dlouhý", a vrátil se na první místo, které už nepustil. Před nedělním hlavním závodem tak Bagnaia snížil svou ztrátu na lídra MS na pouhé čtyři body.

VC Emilie-Romagny: MotoGP