Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen zajel sprint formule 1 v Rakousku suverénně. Sainz poprvé v sezoně na pódiu

Verstappen vyhrál sprint formule 1 v Rakousku o 21 sekund.
Verstappen vyhrál sprint formule 1 v Rakousku o 21 sekund.Profimedia
Sprint na Velké ceně Rakouska formule 1 vyhrál lídr mistrovství světa Max Verstappen (25). Druhý dojel jeho týmový kolega z Red Bullu Sergio Pérez (33), třetí Carlos Sainz (28) z Ferrari se poprvé v sezoně dostal na stupně vítězů.

Dvojnásobný mistr světa Verstappen na mokré trati odstartoval z pole position a o první místo přišel jen v úvodních zatáčkách, když se před něj na chvíli dostal Pérez. Nizozemský pilot si ale vzal vedení rychle zpět a vyhrál se suverénním náskokem 21 sekund.

"Souboj (s Pérezem) v první zatáčce byl hodně ošemetný. Vyjel jsem na trávu a dost to potom klouzalo, ale udržel jsem vůz pod kontrolou a vrátil se do závodu," řekl v televizním rozhovoru Verstappen.

Pérez musel o druhé místo ještě zabojovat, protože kromě Verstappena se před něj v úvodu závodu dostal také Nico Hülkenberg. Ve 12. kole se ale mexickému jezdci podařilo německého veterána předjet.

Hülkenberg poté musel na osychající trati pro nové gumy, což ho připravilo o šanci na premiérové umístění na pódiu. Na něj se nakonec poprvé od loňské Velké ceny Brazílie dostal Sainz.

Verstappen díky vítězství navýšil vedení v průběžném pořadí mistrovství světa a před Pérezem má náskok 70 bodů. V nedělním hlavním závodě bude nizozemský pilot v deváté letošní Velké ceně usilovat o sedmé vítězství. Ve zbývajících dvou byl druhý.

Kompletní výsledky sprintu formule 1 ve Spielbergu