Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen byl nejrychlejší v prvním tréninku F1 v Ázerbájdžánu, druhý ovládl Leclerc

Aktualizováno
Verstappen zajel nejrychlejší čas v úvodním tréninku.
Verstappen zajel nejrychlejší čas v úvodním tréninku.ERIC ALONSO / DPPI / DPPI via AFP
V úvodních trénincích na Velkou cenu Ázerbájdžánu vozů formule 1 byli nejrychlejší Max Verstappen (26) z Red Bullu a Charles Leclerc (26) z Ferrari. Zatímco úřadující mistr světa a lídr šampionátu Verstappen zajel v první části o 313 tisícin sekundy rychlejší čas než Lewis Hamilton (39) z Mercedesu, třetí muž průběžného pořadí Leclerc předčil o pouhých šest tisícin sekundy druhého jezdce Red Bullu Mexičana Sergia Péreze (34).

Šestadvacetiletý Verstappen chce v Ázerbájdžánu přerušit čekání na vítězství. Naposledy uspěl v červnu ve Španělsku a nevyhrál v posledních šesti závodech. Může také zvýšit náskok v čele šampionátu, který vede o 62 bodů před Britem Landem Norrisem z McLarenu. Ten zajel v trénincích čtvrtý a až sedmnáctý čas.

Úvodní trénink byl několikrát přerušen kvůli červeným vlajkám. Nejprve organizátoři odklízeli úlomky na trati, poté měli nehodu Charles Leclerc z Ferrari a Franco Colapinto z Williamsu. Colapinto narazil do zdi také ve druhé části. Naopak Leclerc se blýskl nejrychlejším časem dne 1:43,484.

Program Velké ceny Ázerbájdžánu pokračuje sobotním třetím tréninkem, po němž se uskuteční od 14 hodin kvalifikace. Nedělní závod odstartuje o hodinu dříve.

Výsledky tréninku