Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V trénincích v Belgii byl nejrychlejší Norris. Verstappen se po trestu propadne o 10 pozic

Max Verstappen byl během prvního tréninku v Belgii na trati nejrychlejší.
Max Verstappen byl během prvního tréninku v Belgii na trati nejrychlejší.Profimedia
V zahajovacích trénincích na Velkou cenu Belgie formule 1 byli nejrychlejší první dva jezdci průběžného pořadí mistrovství světa Max Verstappen (26) z Red Bullu a Lando Norris (24) z McLarenu. Nizozemský lídr šampionátu nicméně použil na okruhu ve Spa už pátý motor v sezoně, proto po trestu od vedení seriálu za překročení povoleného počtu pohonných jednotek ztratí na startu nedělního závodu 10 pozic oproti výsledku v sobotní kvalifikaci.

Verstappen prvnímu tréninku dominoval a předčil druhého Australana Oscara Piastriho z McLarenu o více než půl sekundy. Norris odpoledne zajel nejlepší čas dne a porazil týmového kolegu o 215 a nizozemského rivala o 217 tisícin.

Rodák z belgického Hasseltu Verstappen si na oblíbené trati ve Spa zkomplikoval cestu za možným čtvrtým vítězstvím za sebou. Lídr šampionátu bude v posledním závodě před čtyřtýdenní letní přestávkou hájit před Norrisem náskok 76 bodů. Britský jezdec se pokusí vylepšit druhé místo z poslední Velké ceny Maďarska, v odpoledním tréninku napravil až osmý čas z dopoledních jízd.

Program Velké ceny Belgie bude pokračovat sobotním třetím tréninkem, po němž se uskuteční od 16:00 kvalifikace. Nedělní závod odstartuje o hodinu dříve

F1: Velká cena Belgie