Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V prvním tréninku na VC Nizozemska F1 byli nejrychlejší Norris a Russell

Lando Norris ovládl v Nizozemsku úvodní trénink.
Lando Norris ovládl v Nizozemsku úvodní trénink.ČTK / AP / Peter Dejong
V zahajovacích trénincích na Velkou cenu Nizozemska vozů formule 1 byli nejrychlejší Lando Norris (24) z McLarenu a George Russell (26) z Mercedesu. Norris předčil v úvodní části na osychající trati v Zandvoortu o 201 tisícin sekundy Maxe Verstappena (26) z Red Bullu. Russell jel odpoledne o 61 tisícin rychleji než Australan Oscar Piastri (26) z McLarenu. Třetí byl pokaždé Lewis Hamilton z Mercedesu.

Druhý muž průběžného pořadí šampionátu Norris bude po letní přestávce bojovat o druhé vítězství v sezoně. Může díky němu stáhnout manko na lídra šampionátu Verstappena, které činí 78 bodů. Russell navázal na výkony před pauzou. V posledním závodě v Belgii triumfoval, o vítězství ho ale později připravila diskvalifikace kvůli příliš lehkému monopostu.

Trojnásobný mistr světa a obhájce titulu Verstappen zabojuje před domácími fanoušky o čtvrté vítězství za sebou. Od té doby, co se podnik před třemi lety vrátil do kalendáře F1, vládl v Zandvoortu nejen ve všech závodech, ale také v kvalifikacích. Po druhém nejrychlejším čase v úvodním tréninku byl odpoledne pátý.

Příliš se nedařilo jezdcům Ferrari. Charles Leclerc zajel odpoledne devátý čas, Carlos Sainz měl potíže s převodovkou a byl klasifikován až jako devatenáctý. Program Velké ceny Nizozemska pokračuje sobotním třetím tréninkem, po němž se uskuteční od 15:00 kvalifikace. Nedělní závod odstartuje ve stejný čas.

F1: Velká cena Nizozemska