Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tým formule 1 Alpine bude mít od září nového šéfa, Famin vydržel ve funkci rok

Bruno Famin skončí ve funkci na konci srpna.
Bruno Famin skončí ve funkci na konci srpna.Profimedia
Tým formule 1 Alpine bude mít po roce opět nového šéfa. Před víkendovou Velkou cenou Belgie stáj oznámila, že na konci srpna ve funkci skončí Bruno Famin (62). Francouzský automobilový inženýr před rokem právě po závodě ve Spa-Francorchamps nahradil Otmara Szafnauera (59).

Francouzská stáj bude mít během čtyř let pátého šéfa, jeho jméno chce oznámit v nejbližší době. Podle médií by se jím mohl stát Brit Oliver Oakes, který v současnosti vede tým Hitech GP působící v seriálech F2 a F3.

Famin bude nicméně i po odchodu dál zodpovídat za všechny sportovní aktivity skupiny Renault. V roli šéfa stáje bude po Belgii působit ještě v Nizozemsku, kde se pojede po měsíční přestávce v seriálu 25. srpna. Následující Grand Prix Itálie je na programu 1. září.

Týmu se v této sezoně nedaří. Piloti Pierre Gasly a Esteban Ocon získali v dosavadních 13 závodech jen devět bodů. Zhruba před měsícem se výkonným poradcem stáje stal bývalý šéf týmů Benetton a Renault a také kontroverzní funkcionář Flavio Briatore, který si v minulosti odpykal původně doživotní trest zákazu činnosti v F1 kvůli fingované nehodě Brazilce Nelsona Piqueta ve Velké ceně Singapuru v roce 2008.

Velká cena Belgie