Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leclerc znovu vyhrál kvalifikaci na VC Ázerbájdžánu, Norris až sedmnáctý

Leclerc to v Baku umí.
Leclerc to v Baku umí.ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Monacký jezdec Charles Leclerc (26) vyhrál počtvrté za sebou kvalifikaci na Velkou cenu Ázerbájdžánu vozů formule 1. Pilot Ferrari předčil na městské trati v Baku o 321 tisícin sekundy Australana Oscara Piastriho (23) z McLarenu, třetí byl Leclercův týmový kolega Carlos Sainz (30). Lídr šampionátu Max Verstappen (26) z Red Bullu byl šestý, druhý muž průběžného pořadí Lando Norris (24) skončil až sedmnáctý.

Leclerc, kterému patří v mistrovství světa třetí místo, vybojoval třetí pole position v sezoně a 26. v kariéře. V závodě může zaútočit na třetí letošní triumf. Vedle dva týdny starého vítězství v Monze uspěl také v domácím závodě v Monaku.

O tři roky mladší Piastri vybojoval druhou příčku díky vydařenému závěrečnému pokusu. Ve druhé řadě budou stát Sainz a Sergio Pérez z Red Bullu.

Trojnásobný mistr světa a obhájce titulu Verstappen skončil šestý. Na Leclerca ztratil 658 tisícin sekundy. V závodě přesto může zvýšit svůj náskok 62 bodů na Norrise z McLarenu, kterému se kvalifikace nevydařila.

Norris skončil hned v první části. Při pokusu o zajetí nejrychlejšího kola ho zpomalily žluté vlajky a obsadil až 17. místo. "Všichni stihli zajet rychlá kola, jen já ne. Byla to smůla, tak to je," řekl britský jezdec televizní stanici Sky Sports. "Máme před sebou ale dlouhý závod a věřím, že můžeme i tak zajet dobrý výsledek," doplnil čtyřiadvacetiletý pilot.

Nedělní závod odstartuje ve 13:00 SELČ.

Výsledky kvalifikace