Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bude to velmi důležitý víkend, říká Verstappen před VC Maďarska. Red Bull představí vylepšení

Verstappen doufá, že Red Bull tento týden předvede lepší výkony.
Verstappen doufá, že Red Bull tento týden předvede lepší výkony.AFP
Max Verstappen (26) doufá, že mu nový balíček vylepšení od Red Bullu dodá dynamiku, jelikož usiluje o vyšší rychlost ve snaze udržet si náskok v letošním závodě o titul, který pokračuje nedělní Velkou cenou Maďarska.

"Něco jsme dodali už dříve, ale nebylo to nijak zvlášť velké, takže tohle je větší a je to velmi důležitý víkend," řekl lídr seriálu a trojnásobný mistr světa, který se o tomto víkendu pokusí zkompletovat maďarský hattrick.

Verstappen vysvětlil, že podle jeho názoru musí tým zvýšit rychlost, aby podpořil obhajobu titulu jezdců i konstruktérů. "Myslím, že ano. Pokud nám to nepřinese nějaký dobrý čas na kolo, nevím, jak se bude vyvíjet zbytek sezony, ale zároveň také nevím, co přijde od ostatních týmů," uvedl rodák z Hasseltu.

Zatímco Red Bull montoval vylepšení na své vozy, McLaren byl nucen po středeční bouřce uzavřít svůj vícepodlažní motorest "Team Hub" v paddocku. Zařízení zůstalo místy zaplavené jen několik týdnů poté, co ho při Velké ceně Španělska poškodil požár elektrického zařízení.

"Tým v současné době pracuje na odstranění škod, a proto bohužel nebude náš Team Hub po dobu konání GP Maďarska otevřen pro hosty ani média," uvádí se v prohlášení týmu.¨

Ve Španělsku a Rakousku, kdy bylo zařízení mimo provoz, využíval šéf týmu Zak Brown jako svou základnu pohostinství FIA, zatímco jezdci Lando Norris a Oscar Piastri využívali jiné prostory McLarenu.

Anglického jezdce Norrise, který ve čtvrtek dorazil do paddocku, přivítaly odlehčené narážky na finále fotbalového mistrovství Evropy, kterého se minulou neděli zúčastnil v Berlíně. Na tabuli jeho parkovacího místa stálo "2-1 Viva Espana" v narážce na vítězství Španělska ve finále Eura 2024 nad Anglií.

Dvojnásobný šampion Fernando Alonso z Aston Martinu novinářům řekl, že za to nemůže, a poukázal na to, že "je tu ještě jeden Španěl", než vyšlo najevo, že vtip je dílem manažera Carlose Sainze Carlose Onoroa.