Závod MotoGP v Nizozemsku ovládl Bagnaia. Salač v Assenu po pádu v tréninku nestartoval

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Závod MotoGP v Nizozemsku ovládl Bagnaia. Salač v Assenu po pádu v tréninku nestartoval

Ai Ogura s trofejí pro vítěze Velké ceny Nizozemska kubatury Moto2.
Ai Ogura s trofejí pro vítěze Velké ceny Nizozemska kubatury Moto2.Profimedia
Velkou cenu Nizozemska MotoGP vyhrál italský jezdec Francesco Bagnaia, dvojnásobný mistr světa ovládl třetí závod za sebou a na okruhu v Assenu navázal na triumf ze sobotního sprintu. V Moto2 triumfoval Japonec Ai Ogura a posunul se na druhé místo průběžného pořadí MS. Filip Salač po těžkém pádu v pátečním tréninku v Assenu nestartoval.

Bagnaia odstartoval z prvního místa a pro pátý úspěch v sezoně si dojel s náskokem 3,7 sekundy před lídrem šampionátu Jorgem Martínem. V průběžném pořadí na španělského soupeře snížil ztrátu na deset bodů.

Martín vybojoval druhé místo a počtvrté za sebou se umístil na stupních vítězů. Podařilo se mu to i přesto, že po trestu za příliš pomalou jízdu v kvalifikaci klesl na startu ze druhé na pátou příčku. Třetí v neděli dojel se sedmisekundovou ztrátou Ital Enea Bastianini.

Velká cena Nizozemska MotoGP

V kubatuře Moto2 si Ogura pro druhou výhru v sezoně dojel před dvojicí Španělů. Fermín Aldeguer na druhé pozici ztratil šest desetin, vedoucí jezdec průběžného pořadí Sergio García na třetí příčce zaostal o čtyři sekundy. Ogura na něj nyní ztrácí 14 bodů.

Závod Moto3 vyhrál po dramatickém finiši Iván Ortolá. Devatenáctiletý Španěl v cílové rovince předjel Collina Veijera, kterého centimetry dělily od toho, aby se stal prvním domácím vítězem Velké ceny Nizozemska od roku 1989.

V čele šampionátu nejslabší kubatury je stále Kolumbijec David Alonso, který v neděli dojel pátý. Na druhé příčce je se ztrátou 39 bodů Veijer. Velkou cenu Nizozemska během tří dnů navštívilo 192 554 fanoušků, což je v Assenu nejvíc od roku 1995.

Velká cena Nizozemska Moto2

Velká cena Nizozemska Moto3