Sobotu v Assenu ovládl Bagnaia. Italský jezdec vyhrál kvalifikaci i sprint MotoGP

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sobotu v Assenu ovládl Bagnaia. Italský jezdec vyhrál kvalifikaci i sprint MotoGP

Francesco Bagnaia vyhrál kvalifikaci MotoGP v Assenu.
Francesco Bagnaia vyhrál kvalifikaci MotoGP v Assenu.Profimedia
Kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Nizozemska MotoGP vyhrál v rekordu okruhu dvojnásobný mistr světa Francesco Bagnaia a zajistil si první pole position v sezoně. Dobrou formu potvrdil italský jezdec triumfem v následujícím sprintu.

Bagnaia zvítězil časem 1:30,540 a jako teprve druhý jezdec v sezoně narušil španělskou nadvládu v kvalifikacích. Španělé dosud získali pole position šestkrát, před Bagnaiou nad nimi dokázal zvítězit pouze jeho krajan Enea Bastianini.

Vedoucí muž průběžného pořadí šampionátu Jorge Martín, na kterého Bagnaia ztrácí jen 18 bodů, na druhém místě zaostal o 81 tisícin sekundy. Další španělský jezdec na třetí příčce Maverick Viňales na vítěze ztratil čtyři desetiny.

Bagnaia poté potvrdil formu i triumfem ve sprintu, ve kterém stejně jako v kvalifikaci vyhrál před Martínem a Viňalesem. Italský závodník zvítězil stylem start-cíl s náskokem 2,5 sekundy a před nedělní Velkou cenu ztrácí na Martína z druhé příčky už jen 15 bodů.

Do kvalifikace Moto2 nezasáhl Filip Salač, který měl v pátečním tréninku těžký pád a uhodil se do hlavy. Lékaři mu doporučili, aby zůstal přes noc na pozorování v nemocnici.