Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Motor nečekaně uvítal zpět Novotného: Prohry je škoda, nevím, jestli budu pokračovat

Jiří Novotný v souboji před brankou Liberce.
Jiří Novotný v souboji před brankou Liberce.Profimedia
Ani výpomoc asistenta trenéra a sportovního manažera Jiřího Novotného (39) nepomohla ukončit hokejistům Českých Budějovic sérii porážek na domácím ledě. Motor po prohře s Libercem v dohrávce 49. kola Tipsport extraligy zůstává třináctý jen o bod před posledním Kladnem a nadále se nad v ním vznáší hrozba baráže o udržení. V minulé sezoně měl Novotného návrat trvaní od poloviny října až do konce sezony a s bronzovou tečkou.

"Je to ohromná škoda. Sahali jsme po bodech a nemáme žádný. Bolí to tím víc, že jsme po nich sahali padesát minut," řekl Novotný novinářům. Devětatřicetiletý mistr světa z roku 2010 se zařadil do středu prvního útoku Motoru mezi další matadory Milana Gulaše a Tomáše Čachotského. Zacelil mezeru při absenci nemocného nejproduktivnějšího hráče Jihočechů Lukáše Pecha. Kouč David Čermák navíc nemá k dispozici ani další centry Lukáše Vopelku a Adama Rašku.

"Volal mi David Čermák, že je možnost, abych nastoupil. Byl jsem pracovně pryč, vrátil jsem se pozdě večer, dnes ráno se to rozhodlo, že je Pecháček mimo, tak jsem do toho skočil," uvedl Novotný, který s týmem absolvoval dopolední rozbruslení.

Utkání České Budějovice – Liberec 3:4

V říjnu 2021 se nechal zlákat na výpomoc poté, co předtím v červenci ohlásil konec profesionální kariéry. Vychutnal si návrat do Motoru po 19 letech a nakonec zůstal do konce sezony. Zatím netuší, jestli bude i teď hrát další zápasy. "Nevím, jestli budu pokračovat. Nechci předbíhat. Víme, že Pecháček chyběl kvůli nemoci, což je velké oslabení," prohlásil Novotný.

"Vůbec jsem nepočítal, že budu hrát extraligu. Během sezony jsem nestihl ani Krajskou ligu za Samson, jenom na začátku sezony, mám nějaké pracovní povinnosti jako sportovní manažer, ani se nedostanu vždycky na zimák, v podstatě nevím, kde mi hlava stojí," řekl Novotný.

Na ledě byl se svou řadou u gólu, kterým v čase 58:51 rozhodl útočník Jan Šír o porážce 3:4. "Štenclík (Jan Štencel) mi to dával, já se ani nedostal k puku, protože do toho sáhl obránce, následovala střela za modrou čárou, myslím tečovaná od našeho beka, nějak to proletělo. Steep (Jan Strmeň) nás ale držel celý zápas," podotkl Novotný.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport

Na vhazování Novotný vyhrál 14 z 27 pokusů a i po pauze ukázal, že jeho silná disciplína stále funguje. "Něco tam bylo, ale víme, že Liberec je dlouhodobě výborný na vhazování. Chybí mi ještě timing, byl jsem třikrát čtyřikrát na ledě za posledních iks měsíců," konstatoval.

Motor, který ztrácí bod na pozice pro předkolo play off, má před sebou už jen zápasy v Karlových Varech, doma s Kladnem a v Plzni. Jeho konkurenti v boji o vyřazovací část i únik baráži mají zápas k dobru.

"Měli jsme blízko k bodům proti týmu, který momentálně hraje velice dobře, a nemáme nic. Moc nás to mrzí. Musíme si to uhrát sami v dalších zbývajících zápasech. Kladno máme doma, vypadá to, že půjde o rozhodující duel. Uděláme všechno pro to, abychom se baráži vyhnuli," dodal Novotný.