Procházkův vzkaz po debaklu: Musím se zlepšit na vyšší level, nebo skončit se zápasením

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Procházkův vzkaz po debaklu: Musím se zlepšit na vyšší level, nebo skončit se zápasením

Jiří Procházka po prohře na UFC 303.
Jiří Procházka po prohře na UFC 303.Profimedia
Byl to nejhorší zápas jeho kariéry. Bohužel selhání nastalo v ostře sledované titulové bitvě galavečeru UFC 303. Jiří Procházka (31) inkasoval na začátku druhého kola duelu s Brazilcem Alexem Pereirou (36) tvrdý kop na hlavu a sudí Herb Dean zápas ukončil. Po utkání český fighter připustil, že pokud se nedokáže zlepšit, bude uvažovat o konci kariéry.

Jindy rtuťovitý český bijec působil v duelu s brazilským šampionem tentokrát velmi bázlivě a  soka v podstatě vůbec neohrozil. Jedinou jeho aktivitou bylo v prvním kole držení Pereiry u klece, pak se ale oba borci opět dostali do prostoru a v poslední sekundě prvního kola přišla nečekaný výpad, po kterém se Procházka ocitl na zemi. Sudí ale další pokračování nedovolil, čas totiž vypršel.

Varování ale český bojovník nevyslyšel a hned při dalším útoku Pereiry zápas skončil. Brutální kop na hlavu byl tak přesný, že Procházka ztratil stabilitu, šel k zemi a po pár úderech přišel konečný verdikt. Bylo zřejmé, že Pereira má vše pod kontrolou a skoro se nezapotil.

Reakcí Jiřího Procházky byl vzkaz na instagramovém účtu, ve kterém uznal Brazilcovo mistrovství a naznačil, že se svým výkonem vůbec není spokojený.

"Děkuji všem za podporu. Alexi, tobě děkuji za zápas, byl jsi lepší. Nyní mám mám jedinou myšlenku. Musím se posunout na vyšší úroveň, nebo úplně skončit se zápasením. Taková je cesta k tomu, abych byl nejsilnější. Uvidíme se v gymu," sdělil soustředěný, ale zjevně zlomený český fighter.

Pereira naopak naznačil, že po třech vítězstvích v titulových bitvách v polotěžké váze uvažuje o posunu o kategorii výš.

Pereira – Procházka