Procházka nestačil na Pereiru ani v odvetě. Brazilec ukončil českého bojovníka kopem na hlavu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Procházka nestačil na Pereiru ani v odvetě. Brazilec ukončil českého bojovníka kopem na hlavu

Procházka nestačil na Pereiru ani v odvetě. Pás pro šampiona zůstává Brazilcovi
Procházka nestačil na Pereiru ani v odvetě. Pás pro šampiona zůstává BrazilcoviProfimedia
Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka (31) podruhé během sedmi měsíců padl s Alexem Pereirou (36) a nevyužil možnost k návratu na trůn pro šampiona polotěžké váhy organizace UFC. V Las Vegas padl stejně jako vloni v listopadu ve druhém kole po TKO. Pereira Procházku ukončil hned v jeho úvodu devastačním kopem na hlavu.

Obhájce titulu Pereira jednatřicetiletého soupeře nejprve tvrdě zasáhl levým hákem v závěru jinak vyrovnaného prvního kola, hned na začátku druhého kola pak Brazilec zápas kopem na hlavu a následnými údery na zemi rychle ukončil. Rozhodčí jej zastavil po 13 sekundách.

"Děkuji všem za podporu, děkuji Alexi za zápas. Byl jsi lepší," řekl Procházka na sociálních sítích. "Je potřeba se posunout na další úroveň. Jak v životě, tak v zápasení. V boji, ve všech úrovních. Nebo nebojovat vůbec. Zpět do posilovny. Jdeme pro to. Posun, cesta, být silnější," dodal Procházka odhodlaně několik hodin po utkání.

"Bylo to skvělé. Věděl jsem celý týden, že vyhraju," řekl Pereira po své desáté výhře z 12 zápasů. V UFC uspěl v osmi z devíti duelů. "Uvidíme, co bude dál. Příležitosti přicházejí, já se snažím o skvělá představení. Budoucnost je v těžké váze," doplnil šestatřicetiletý šampion a naznačil posun do vyšší kategorie.

Procházka si ve 35. souboji připsal pátou porážku. V elitní světové organizaci neuspěl podruhé z šesti pokusů. V červnu 2022 se stal šampionem poté, co v Singapuru porazil Glovera Teixeiru z Brazílie. O necelý půlrok později se ale mistrovského pásu vzdal, neboť se v tréninku zranil a nemohl proti Teixeirovi nastoupit do plánované odvety.

Na akci UFC 303 v Las Vegas se Pereira s Procházkou představili neplánovaně. Hlavním zápasem měl být původně souboj hvězdného Ira Conora McGregora s Američanem Michaelem Chandlerem. Poté, co se ale McGregor zranil, oslovila organizace v polovině června hvězdy polotěžké váhy a oba bojovníci souhlasili.