Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oktagon v Bratislavě: Buchinger je zpět, neporažená Szabová a výzva pro Vémolu

Tak to vypadalo na Oktagonu v Bratislavě.
Tak to vypadalo na Oktagonu v Bratislavě.Róbert Krupár
Organizace Oktagon MMA má za sebou turnaj s pořadovým číslem 59. Akce pod širým nebem v bratislavské Peugeot Areně opět ukázala, že bojové sporty na Slovensku zažívají boom. V akci se představilo několik špičkových jmen tamní scény.

Turnaj zahájila prelims karta, v níž se představila Veronika Smolková. Ta se po říjnové prohře s Megan Morrisovou chtěla ve svém druhém zápase pod hlavičkou žlutočerné organizace dostat na vítěznou vlnu a tento plán začala naplňovat od úvodních minut střetnutí se Srbkou Jovanou Dukičovou.

Reprezentantka banskobystrického Dracula Gym působila v prvním kole živějším dojmem než její soupeřka, ale opravdové peklo předvedla až na začátku druhého kola při neúspěšném pokusu o takedown ze strany Dukičové, po kterém jasně převzala do svých rukou. Nakonec ji v čase 2:26 druhého kola doslova udusila na zemi a potvrdila svůj premiérový triumf v oktagonu.

Mimořádně úspěšný návrat po třech letech se povedl Milanu Ďatelinkovi, který za 14 sekund "vypnul" domácího Ondřeje Rašku a zvítězil stylem KO. Mnohem delší souboj viděli diváci v zápase mezi Jonasem Magardem a Joshem Hillem. Bývalý šampion bantamové váhy uspěl na body.

Stejným výsledkem skončil i další česko-slovenský souboj mezi Radkem Roušalem a Markem Novákem. V prvním kole dominoval český bojovník, ale poté převzal iniciativu Novák. Podařilo se mu přesunout akci na zem, kde dominoval. Krvavý souboj mezi Piotrem Wawrzyniakem a Andreasem Michailidisem musel rozhodnout až verdikt rozhodčích, kteří vítězství přisoudili prvnímu jmenovanému.

Žádné loučení se nekonalo. Nebo snad ano? Ačkoli byl zápas mezi Radovanem Úškrtem a Petrem Knížetem vydáván za poslední v kariéře ikonického českého bojovníka, Monster, alespoň podle jeho vyjádření, ještě nekončí. Svého slovenského soupeře porazil ve 2. kole. Zatímco ve stoji se mu Úškrt dokázal vyrovnat, na zemi to byl jiný příběh. Po použití armtrianglu bylo vymalováno.

Kdo dokáže zastavit Silent Killer? Neporažená Lucia Szabová natáhla svou sérii neporazitelnosti v oktagonu na sedm zápasů, tentokrát pokořila Španělku Aitanu Álvarezovou na body. V exkluzivním rozhovoru se po zápase nechala slyšet, že jejím dalším cílem je získat titul. Losene Keita postoupil do semifinále pyramidy Tipsport Gamechanger po výhře TKO nad Predragem Bogdanovičem.

Žijící legenda Oktagonu Ivan Buchinger absolvoval svůj první zápas v organizaci od prosincové prohry s Ronaldem Paradeiserem. Osmatřicetiletý veterán nedal šanci Polákovi Lukaszi Rajewskému. Slovák překvapil aktivním prvním kolem, protože většinou právě to patří mezi jeho slabiny, nicméně soupeře systematicky začal rozebírat přesnými údery. Na začátku 2. kola nasadil škrcení a zvítězil na submission.

Zaujal také Pirát Kristofič, který vyzval ke třetímu zápasu Karlose Vémolu a prozradil, že bude bojovat na listopadové show v Bratislavě. Terminátor, který tentokrát působil jako komentátor, však uvedl, že zápas přijme pouze pod podmínkou, že dostane další zápas s Attilou Véghem. Vémolův návrat do klece se tedy zatím nekoná.

V hlavním taháku byl k vidění Ronald Paradeiser, který ve čtvrtfinále Tipsport Gamechanger triumfoval nad Danielem Torresem na body.