Oktagon se vrací do Německa. Brože čeká životní zápas, v akci budou i Keita a Langer

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oktagon se vrací do Německa. Brože čeká životní zápas, v akci budou i Keita a Langer

Losene Keita naposledy bojoval v prosinci.
Losene Keita naposledy bojoval v prosinci.Oktagon MMA
Organizace Oktagon MMA uspořádá v sobotu 4. dubna v Německu další akci. Festhalle ve Frankfurtu přivítá turnaj s pořadovým číslem 57, na kterém se představí i několik domácích bojovníků. České fanoušky bude patrně nejvíc zajímat hlavní tahák, v němž se představí oblíbenec fanoušků Miroslav Brož (35) v souboji s hvězdou německé scény Christianem Eckerlinem (37).

Eckerlin je zvyklý na luxusní životní styl, bojové sporty jsou pro něj především koníčkem a na kontě má 15 vítězství. V Oktagonu se představí popáté, na kontě má dvě výhry, jednu prohru a jeden no-contest. Brož si připsal skalp dalšího oblíbence německých fanoušků Christiana Jungwirtha a na domácí scéně se může pochlubit sérií sedmi výher v řadě. Inkvizitor si je však vědom, že jeho čas v kleci se chýlí ke konci. Závěr kariéry si proto chce užít, o čemž se rozpovídal v rozhovoru pro slovenskou redakci Livesport Zpráv.

"Brzy mi bude 36 let a mám před sebou ještě tak dva, tři dobré zápasy. Nemyslím si, že bych mohl pokračovat dál. Jdu od zápasu k zápasu, chci mít co nejlepší soboje, tvrdé měření sil a ať se děje vůle boží. Chci bojovat. Už nemyslím na tituly, snažím se dělat dobré zápasy pro lidi i pro sebe, abych se v nich cítil dobře. Chci se potom vrátit ke své rodině a vědět, že jsem udělal maximum," prozradil.

Odložené semifinále Tipsport Gamechanger Pyramidy slibuje lahůdku v podobě návratu Loseneho Keity. Když se v původním termínu nemohl kvůli zranění zúčastnit, fanoušci si hlasováním vrátili zpět do hry. "Cítím se skvěle, léčba proběhla velmi dobře. Vše se podařilo a už se nemůžu dočkat, až tam budu. Jsem stoprocentně připraven, možná dokonce na svě stě procent," vyprávěl.

Nic jednoduchého ho však nečeká. Jeho soupeřem bude Agy Sardari, nizozemská jednička lehké váhy a dvojnásobný šampion Cage Warriors. Jeho kvality uznává i sám Keita: "Je to jeden z nejlepších bojovníků v celé pyramidě. Už se nemůžu dočkat, až ho ukončím."

Slovenské publikum bude fandit Pavlu Langerovi. Košičan si získal srdce fanoušků svým skromným vystupováním a v minulosti zažil pohádkový vzestup, když porazil taková jména jako Rafael Xavier nebo Alexander Poppeck. Odměnou mu byl titulový zápas s Karlosem Vémolou, který se však změnil v noční můru. Říjnové extrémně rychlé K.O. za sedm sekund se zapsalo do historie Oktagonu. Langerovým soupeřem bude po návratu Němec Marc Doussis, který si připsal všech devět výher před limitem a může se opřít o podporu domácího publika.

S bilancí 2-1 vstupuje do svého třetího zápasu v Oktagonu Louis Glismann, šampion Dánska a organizace GTFP, který se nachází v první stovce světového žebříčku velterové váhy. Majitel černého pásu BJJ je specialistou na submisi a soupeře láme před limitem, zejména v prvním kole. Pozornost světa MMA upoutal v duelu s Melvinem van Suidamem, když předvedl obrácenou omoplatu. Média ji označila za horkého kandidáta na submisi roku. Nyní se však utká s bojovníkem, který ještě nikdy žádné submisi nepodlehl, s Polákem Lukaszem Siwiecem.