Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oberhausen uvidí v hlavním taháku Buchingera, na Oktagonu 60 se představí i Češi

Ivan Buchinger má před sebou další výzvu.
Ivan Buchinger má před sebou další výzvu.Oktagon MMA
Organizace Oktagon MMA se po letní přestávce vrací do akce. Na turnaji s pořadovým číslem 60 v německém Oberhausenu se v sobotu utká legendární Slovák Ivan Buchinger (38) s domácím Lomem Ali-Eskievem (32) a v akci budou i Češi.

Buchingera asi není třeba tuzemským fanouškům představovat. Mezi profesionály absolvoval úctyhodných 52 zápasů s fantastickou bilancí 43 výher a devíti porážek. Na kontě má 11 ukončení na KO/TKO a 25 na submisi. Bojovník, který se před několika lety utkal se světoznámým Conorem McGregorem, chytil po prosincové porážce s Ronaldem Paradeiserem druhý dech.

Na akci PML 10 nejprve ve 2. kole knokautoval Brazilce Paula Suriana. Poté se stihl během přípravy na turnaj v Bratislavě oženit a pak v Peugeot Areně pod otevřeným nebem donutil Poláka Lukasze Rajewského vzdát rovněž ve 2. kole po použití submise Ninja choke. Domácí publikum tak přivedl do euforie. Po velkém vítězství si našel čas i pro slovenskou redakci Livesport Zpráv a v exkluzivním rozhovoru promluvil mimo jiné o svých plánech do budoucna.

Rozhovor s Ivanem Buchingerem.
Livesport

V Německu se na něj chystá mimořádně těžký soupeř v podobě Loma-Aliho Eskieva. Ten se na domácí půdě představí po téměř osmi letech, během nichž se propracoval až k titulovému zápasu v KSW. Fanoušci v Oberhausenu se tak mohou těšit na prvotřídního "ukončovatele", který získal 13 z 21 vítězství před limitem, z toho 10 KO. Main event proběhne podle obvyklých pravidel na pět kol.

Milan Ďatelinka toho má za sebou opravdu hodně. Úspěchy, jako byl jeho titulový zápas s Karlosem Vémolou, ale také pády a odchod z organizace. Rodák z Považské Bystrice se do Oktagonu vrátil po třech letech a v Bratislavě zažil báječný moment, když Ondřeje Rašku "vypnul" už po 14 sekundách. Nyní se utká s Jaimem Corderem.

Ze slovenských zástupců se ukáže i Daniel Hromek. Postojové eso je mistrem Evropy v muay thai, kde má za sebou přes 50 zápasů, a to i přímo v Thajsku. Již nějakou dobu se postupně transformuje v bojovníka MMA. Zatím ukončil dva soupeře před limitem, naposledy zvítězil na turnaji 46, když si poradil s Danielem Solajou. Jeho sobotním soupeřem bude Emir-Can Al.

Želízko v ohni budou mít i Češi. Velterová divize uvidí souboj bývaloho bojovníka UFC Niklase Stolze s Matoušem Kohoutem. "Vrátím se silnější, ale o váhu výš, a dokážu, že na úroveň Oktagonu mám," řekl český bojovník po turnaji v Ostravě, kde ve velmi důležitém kariérním zápase porazil zkušeného Chapilajeva a následně uspěl i v PML.

Jakub Bahník v Oktagonu naposledy triumfoval v říjnu 2022, od té doby zaznamenal jeden no contest a jednu prohru a v souboji s domácím Marcelem Grabinskim se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu. Němec táhne sérii tří zápasů bez porážky.

Max Handanagič patří v 27 letech mezi mladé bojovníky, za sebou má tři zápasy v Oktagonu a dvě výhry. Jeho soupeřem bude Wahed Nazhand, první afghánský bojovník v organizaci, který však našel druhý domov v Německu. Svůj debutový zápas okořenil vítězstvím nad Bahníkem, kterému se nyní bude chtít pomstít jeho týmový kolega.

Na Marka Bartla čeká Němec Solaja se zkušenostmi z K1. Slovák Karol Ryšavý ze zápasové karty vypadl kvůli zranění.