Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice na čele udržely dvoubodový náskok, obrozená Mladá Boleslav rozstřílela Kometu

Hokejisté Mladé Boleslavi se proti Kometě rozstříleli.
Hokejisté Mladé Boleslavi se proti Kometě rozstříleli. Profimedia
Přetahovaná v čele tabulky hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Vítkovicemi pokračuje. Ostravané porazili České Budějovice 2:0 a bodovali počtvrté za sebou. Vedoucí Dynamo na Vítkovický úspěch zareagovalo vítězstvím 7:4 nad Karlovými Vary a před svým nejbližším pronásledovatelem udrželo dvoubodový náskok. Boj o sedmou domácí výhru v řadě nezvládli hokejisté Sparty, kteří s Libercem prohráli 2:5. Po pěti zápasech naopak uspěla Mladá Boleslav, která sedmi góly sestřelila Kometu a v tabulce se posunula na desáté místo.

Třinec – Litvínov 3:2pp

Třinečtí hokejisté zdolali na svém ledě Litvínov 3:2 v prodloužení. Zápas rozhodl v čase 64:04 Andrej Nestrašil. Obhájce titul vedl už v sedmé minutě 2:0 po gólech Marka Daňa, který se dotáhl na lídra tabulky střelců a spoluhráče Martina Růžičku. Oba mají na kontě 19 tref. Hosté vyrovnali brankami Matúše Sukeľa a Andreje Kudrny. Verva prohrála popáté v řadě, během nepříznivé série získala dva body.

České Budějovice – Vítkovice 0:2 

Vítkovice porazily České Budějovice 2:0 a bodovaly počtvrté za sebou. Gólem a asistencí řídil výhru ostravského celku Dominik Lakatoš. Třetí čisté konto v sezoně vychytal vítkovický gólman Aleš Stezka, jenž kryl všech 25 střel Jihočechů. Ti prohráli potřetí za sebou a zůstali na 13. příčce ligové tabulky. 

Mladá Boleslav – Kometa 7:3

Hokejisté Mladé Boleslavi po odvolání trenéra Ladislava Čiháka zabrali a na vlastním ledě porazili Kometu vysoko 7:3. Středočeši uspěli po pěti prohrách v řadě a posunuli se bod za svého dnešního soupeře na desáté místo extraligové tabulky. Třemi body za dva góly a asistenci se blýskli obránce Martin Pláněk a útočník David Šťastný. Jednou brankou ozdobil svůj debut v dresu středočeského celku David Přibyl.

Olomouc – Kladno 6:2

Hokejisté Olomouce deklasovali poslední Kladno 6:2 a uspěli po třech porážkách. Gól a tři asistence si připsal kapitán Jiří Ondrušek, dvě branky vstřelil Karel Plášek. Hosté se prosadili až za stavu 0:6. Olomouc se vrátila na čtvrté místo tabulky.

Pardubice – Karlovy Vary 7:4

Hokejisté Pardubic vyhráli nad Karlovými Vary 7:4 a uspěli potřetí za sebou. Dynamo ovládlo úvodní třetinu jasně 4:0, ale Energie zápas zdramatizovala, když během necelých sedmi minut druhé třetiny vstřelila tři góly. Ve třetí části Pardubice třemi brankami rozhodly a porazily Karlovy Vary podruhé v sezoně. Hattrick vstřelil domácí Tomáš Vondráček, který do Dynama přišel v prosinci právě z karlovarské Energie.

Sparta – Liberec 2:5

Hokejisté Sparty podlehli Liberci 2:5 a ve třináctém extraligovém zápase pod trenérem Miloslavem Hořavou padli teprve podruhé. Pražané vedli 2:0, ale Liberec pěti góly v řadě vývoj duelu otočil a vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů. Dva góly vstřelili Tomáš Filippi a Michal Birner. Třemi asistencemi na sebe upozornil Martin Faško-Rudáš.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Flashscore