Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Místo vyhazovu nová smlouva. Trenér Steve Cooper má Nottingham vést do roku 2025

Steve Cooper trénuje Nottingham od loňského září.
Steve Cooper trénuje Nottingham od loňského září.Reuters
Spekulovalo se, že jeho dny coby kouče Nottinghamu jsou sečteny a mužstvo převezme Rafael Benítez (62), místo toho dostal Steve Cooper (46) novou smlouvu. Velšský trenér má tým, který se letos do Premier League vrátil po 23 letech, a po osmi zápasech je v tabulce poslední se čtyřmi body, vést až do roku 2025.

Cooper se ujal Nottinghamu loni v září, kdy byl tým na posledním místě tabulky druhé ligy, a v 54 zápasech s ním zaznamenal 29 vítězství. V závěru sezony překvapivě dovedl Nottingham přes play off až do nejvyšší soutěže, v té se mu ale nedaří najít formu a potácí na dně tabulky.

A to i přesto, že klub v létě vytvořil anglický rekord v počtu příchodů v jednom přestupním období. Ani 21 nových hráčů mu ale nepomohlo k více než jednomu vítězství a jedné remíze.

Britská média proto tento týden začala spekulovat o tom, že Cooper bude odejit, vedení klubu mu ale naopak projevilo důvěru. "Je pro nás nyní důležité soustředit se pouze na fotbal. Všichni uděláme maximum pro to, abychom pomohli týmu vylepšit postavení v tabulce a předvést kvality, které nás přivedly do Premier League," uvedl v prohlášení klub.

Pořadí na chvostu Premier League k 7. 10. 2022
Pořadí na chvostu Premier League k 7. 10. 2022Flashscore

Dohoda přichází jen čtyři dny poté, co Forest na King Power Stadium podlehli rivalovi Leicesteru 0:4. Tato porážka byla jejich pátou v řadě, jediné vítězství zaznamenali v srpnu nad West Hamem (1:0).

Přehled přestupů Nottinghamu