Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Martinec po premiéře na střídačce Komety: Výhra je důležitá, ale čeká nás hodně práce

Martinec po premiéře na střídačce Komety: Výhra je důležitá, ale čeká nás hodně práce
Martinec po premiéře na střídačce Komety: Výhra je důležitá, ale čeká nás hodně práceProfimedia
Trenér Patrik Martinec (51) v prvním zápase na brněnské střídačce vybojoval s Kometou dva body za vítězství v prodloužení nad Kladnem, což bere jako odraz k lepším výsledkům týmu. Před svojí premiérou se zaměřil na to, aby hráči nemysleli na šňůru proher a hokej je zase začal bavit.

Jedenapadesátiletý Martinec přišel do Brna na začátku reprezentační přestávky jako nástupce Martina Pešouta, jehož vedení klubu odvolalo po sérii osmi proher z devíti utkání. "Jsem tady pět dní i s cestou, takže nějaké velké závěry dělat nebudu. Pracovali jsme hlavně na psychice, aby hráče hokej zase začal bavit," řekl Martinec po utkání, které Kometa vyhrála 3:2 v prodloužení.

I když výkon v dnešním utkání s posledním Kladnem nebyl nijak oslnivý, Martinec si cení zisku dvou bodů. "Neberu to tak, že jsme získali jen dva body, důležitá je výhra. Každé vítězství mužstvu pomůže a prospěje, což platí samozřejmě i o Kometě," konstatoval Martinec, který v úvodu sezony vedl Spartu a po svém konci v Praze byl bez práce šest týdnů.

Utkání Kometa Brno - Kladno 3:2p

Ve svém prvním utkání v barvách Komety se mu líbil výkon první formace, která byla v Brně vždy tahounem. "S Flekem jsem vzhledem k jeho reprezentačním povinnostem neměl prostor pracovat. Holík potvrdil, že je vynikající hokejista a Horký prožívá perfektní sezonu," okomentoval první lajnu Martinec.

Další řady však přeskupil a ideální složení bude hledat dál. "Uvidíme, co nám ukáže detailnější rozbor zápasu, v dalším utkání postavíme zase nějakou sestavu a jedeme dál, " řekl bývalý vynikající útočník.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Flashscore

Pod jeho vedení tým absolvoval zatím jen pět tréninků a rozbruslení, i proto nelze podle Martince dělat velké závěry. "Dva reprezentanti byli s nároďákem, někteří onemocněli, takže tým nebyl kompletní. Snažili jsme se mužstvo zvednout, aby zvládlo tento zápas, což se aspoň z pohledu výhry povedlo," uvedl Martinec.

I z toho důvodu nechce nový kouč ventilovat obšírněji své pocity o Kometě. "To není o mě, ale o klucích na ledě. Dnes se mi líbily všechny góly, dost střídání bylo vydařených, ale na druhé straně jsme lehkovážně ztráceli puky a moc chybovali. Čeká nás hodně práce," uzavřel Martinec.