Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Martincová ve Washingtonu dohrála, do čtvrtfinále postupuje Azarenková

Tereza Martincová vypadla ve dvou setech.
Tereza Martincová vypadla ve dvou setech.Profimedia
Tenistka Tereza Martincová (27) se do čtvrtfinále turnaje ve Washingtonu neprobojovala. Rodačka z Prahy prohrála na tvrdém povrchu s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou (33) z Běloruska 6:7, 2:6. Třiasedmdesátá hráčka světa si připsala šestou porážku z posledních sedmi zápasů.

Martincová nestačila na turnajovou čtyřku Azarenkovou i ve druhém vzájemném zápase. Před rokem s dvacátou hráčkou světa prohrála v prvním kole US Open. Třiatřicetiletá Běloruska se střetne v další fázi s Číňankou Wang Si-jü.

Jediná česká zástupkyně ve dvouhře Martincová zahájila utkání s favoritkou lépe a ujala se brzy vedení 2:0. Poté ale ztratila servis a vyrovnané utkání dospělo do zkrácené hry. Zde měla pražská rodačka za stavu 6:5 setbol, ten ale při svém podání nevyužila. Celkem v tie-breaku ztratila šestkrát svůj servis a prohrála jej 7:9.

Ve druhém setu prohrála Martincová úvodní čtyři hry za sebou a tuto ztrátu už později nedokázala stáhnout. Přestože se ji podařilo získat ještě jeden brejk, za stavu 2:5 přišla znovu o servis a Azarenková mohla po dvou hodinách a dvanácti minutách slavit postup.

Výsledky tenisového turnaje ve Washingtonu