Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Martincová v Aucklandu nestačila na Grabherovou, končí také Fruhvirtová

Martincová měla zápas dobře rozehraný, ale nakonec odešla poražena.
Martincová měla zápas dobře rozehraný, ale nakonec odešla poražena.Profimedia
České tenistky Tereza Martincová (28) a Brenda Fruhvirtová (15) vypadly v úvodu nové sezony v 1. kole turnaje v Aucklandu. Martincová v pondělí podlehla 7:5, 1:6, 2:6 Rakušance Julii Grabherové, Fruhvirtová prohrála hladce 1:6, 1:6 s Leylah Fernandezovou z Kanady.

Fruhvirtová nestačila na Fernandezovou

Brenda Fruhvirtová si díky divoké kartě podruhé v kariéře zahrála hlavní soutěž podniků WTA a ani tentokrát přes první kolo nepřešla. Talentovaná tenistika navíc dostala drsnou lekci, v Aucklandu schytala výprask od grandslamové finalistky a nasazené trojky Leylah Fernandezové.

Fruhvirtová loni odehrála svou první kompletní sezonu na dospělých turnajích, vyhrála osm antukových podniků kategorie W25, předvedla sérii 27 vítězství, vypracovala se až na 128. místo žebříčku a velmi rychle se stala jednou z nejsledovanějších teenagerek na profesionálním okruhu.

Na vyšších akcích se ale zatím nijak výrazně neprosadila a i své druhé vystoupení v hlavních soutěžích na nejvyšší tour zakončila hned v prvním kole. Češka prošla loni v únoru kvalifikací v mexické Guadalajaře a na úvod hlavní fáze nestačila dvakrát 2:6 na grandslamovou šampionku Sloane Stephensovou.

Smůlu na los měla také v Aucklandu, kde startovala na divokou kartu. A i tentokrát dostala drsnou lekci, s finalistkou US Open 2021 a nasazenou trojkou Leylah Fernandezovou uhrála v každém setu jen jeden game. Mladší z talentovaných sester byla od prvního míče pod tlakem a agresivní a hlavně přesné hře o pět let starší Fernandezové vzdorovala na rychlém povrchu a s minimem zkušeností marně. Kanaďanka téměř nechybovala a Fruhvirtová si musela většinu míčů vybojovat sama.

Přehled zápasu Fruhvirtová – Fernandezová 1:6,1:6

Martincová postup nevybojovala

Stejně jako loni si vstup do sezony neosladila vítězstvím ani Tereza Martincová. Češka prohrála 7:5, 1:6, 2:6 s o dva roky mladší Rakušankou Julií Grabherovou.

V prvním setu 71. hráčka světa Martincová celkem třikrát smazala manko brejku a proti 82. ženě žebříčku WTA se ujala vedení. Ve druhé sadě bylo utkání za stavu 1:3 z pohledu české hráčky přerušeno deštěm a zhruba hodinová pauza více prospěla Grabherové. Martincová sice vstoupila do rozhodujícího dějství brejkem, ale nepotvrdila ho a dobře rozehrané utkání nakonec ztratila.

Přehled zápasu Martincová – Grabherová 7:5,1:6,2:6

V Aucklandu Martincovou čeká ještě čtyřhra po boku Rumunky Gabriely Ruseové. Před Australian Open je přihlášena ještě do Hobartu, kde by měla začínat v kvalifikaci.

Další dvě Češky v Aucklandu zahájí novou szeonu v úterý. Linda Fruhvirtová bude čelit britské vítězce US Open 2021 Emmě Raducanuové a Karolína Muchová nastoupí proti Číňance Xiyu Wang.

Venus Williamsová vyhrála po 19 měsících

První vítězství od Wimbledonu 2021 si připsala bývalá světová jednička Venus Williamsová. 42letá americká veteránka, která loni odehrála jen čtyři zápasy a všechny prohrála, porazila 7:6, 6:2 o 21 let mladší krajanku Katie Volynetsovou a přerušila sérii šesti porážek.