Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Manuel, Järvinen a Rada jsou v nominaci na evropskou vycházející hvězdu roku

Manuel se představila i na OH v Paříži.
Manuel se představila i na OH v Paříži.ČTK / AP / Petr David Josek / Profimedia
Tři mladí čeští atleti jsou v nominaci ankety Golden Tracks o vycházející ženskou hvězdu roku, kterou dnes na svém webu zveřejnila Evropská atletika. Mezi mužskou desítkou nescházejí desetibojař Tomas Järvinen (18) s překážkářem Michalem Radou (17), mezi ženami se do širšího výběru dostala čtvrtkařka Lurdes Gloria Manuel (19). Vítězové budou spolu s hlavními kategoriemi vyhlášeni na galavečeru 26. října ve Skopje.

Manuel se v srpnu v Limě stala na čtyřstovce juniorskou mistryní světa. Ještě předtím doběhla čtvrtá na evropském šampionátu dospělých v Římě, na olympijských hrách v Paříži postoupila do semifinále.

Titul světového šampiona vybojoval v peruánské metropoli také Järvinen, jenž výkonem 8425 bodů těsně zaostal za sedm let starým juniorským maximem Němce Niklase Kaula. O rok mladší Rada doběhl v Limě těsně druhý na překážkářské čtyřstovce.

Hlasovat budou stejně jako ve zbývajících třech kategoriích fanoušci na sociálních sítích, členské federace, média a odborná komise do 8. října, každá skupina ovlivní konečné výsledky ze čtvrtiny. Poté budou oznámené tři finalistky.

Zmínky