Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal ovládl derby a vede ligu. United vyhořeli, Salah sestřelil Tottenham

Aktualizováno
Gabriel Magalhaes zužitkoval rohový kop Bukaya Saky a vystřelil Kanonýrům výhru v derby.
Gabriel Magalhaes zužitkoval rohový kop Bukaya Saky a vystřelil Kanonýrům výhru v derby.AFP
Neděle na ostrovech? Vítězné derby Arsenalu, který zvítězil na Chelsea 1:0 a vrátil se zpátky na čelo Premier League. Ale také další porážka Manchesteru United, který nestačil na Aston Villu. Další skvělý výkon předvedl Newcastle, který bral tři body počtvrté v řadě – tentokrát na Southamptonu (4:1). Smutek naopak zavládl v táboře Tomáše Součka (27), jehož West Ham přišel v nastavení vlastní brankou alespoň o bod a prohrál s Crystal Palace 1:2. V posledním utkání dokázal Liverpool vyhrát 2:1 v Tottenhamu.

Chelsea – Arsenal 0:1

Chelsea prohrála ve šlágru 15. kola Premier League s Arsenalem 0:1 a na domácím stadionu padla poprvé od 20. dubna, kdy odešla bez bodů právě ze souboje s Gunners. V ostře sledovaném duelu, který byl pro Mikela Artetu 150. na lavičce Arsenalu, prokázali lepší produktivitu hosté, jimž zajistil tři body po rohovém kopu obránce Gabriel. Kanonýři tak ovládli i čtvrté londýnské derby v letošní sezoně a vrátili se zpět na první příčku před Manchester City.

Aston Villa – Manchester United 3:1

Aston Villa si vyšlápla na Manchester United, který na svém hřišti porazila 3:1. Ideální premiéra Unaie Emeryho na lavičce birminghamského celku se zrodila především díky úvodním 11 minutám, během kterých si domácí vytvořili dvoubrankový náskok. Těsně před přestávkou sice favoritovi pomohl vlastní gól Jacoba Ramseyho, stejný hráč však rychle po změně stran napravil zaváhání a skóroval. Villans si proti Rudým ďáblům připsali domácí ligové vítězství poprvé od roku 1995.

Southampton – Newcastle United 1:4

Fotbalisté Newcastlu prožili zcela snový duel, když vyhráli na hřišti Southamptonu jasně 4:1 a navíc se v jejich řadách probudili dva mlčící střelci. Gólově ale zápas odstartoval Miguel Almirón, jenž se prosadil už v šestém z posledních sedmi ligových utkání. Po změně stran ho doplnili Chris Wood a Joe Willock, pro oba se jednalo o první trefy v aktuálním ročníku. Straky se díky zisku všech bodů dostaly v neúplné tabulce na třetí příčku.

West Ham – Crystal Palace 1:2

Crystal Palace zvrátilo nepříznivý vývoj duelu s West Hamem a v londýnském derby nakonec zvítězilo 2:1. Utkání po remízové první půli dlouho spělo k dělbě bodů, v poslední nastavené minutě ale Aaron Cresswell nešťastně tečoval střelu Michaela Oliseho za záda vlastního brankáře. Zatímco zhruba hodinu odehrál na straně poražených Tomáš SoučekVladimír Coufal proseděl celý duel na lavičce náhradníků.

Tottenham – Liverpool 1:2

O tříbodovém zisku Liverpoolu rozhodl již v prvním poločase dvěma přesnými zásahy Mohamed Salah, který se tak prosadil ve čtyřech po sobě jdoucích soutěžních duelech. Skalp Tottenhamu navíc potvrzuje kuriózní výsledky v podání Reds – ti během posledního měsíce padli například s Nottinghamem nebo Leedsem, zároveň však přemohli do té doby neporažený Manchester City nebo v Itálii dominantní Neapol.

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueFlashscore