Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #68: Jak vypadá realita ženského fotbalu v Česku, popisuje kouč Karel Rada

Livesport Daily #68: Jak vypadá realita ženského fotbalu v Česku, popisuje kouč Karel Rada
Livesport Daily #68: Jak vypadá realita ženského fotbalu v Česku, popisuje kouč Karel RadaLivesport
O víkendu skončilo globálně ostře sledované fotbalové mistrovství světa žen. Šampionát v Austrálii a na Novém Zélandu navštívily takřka dva miliony fanoušků a logicky šlo o nejsledovanější turnaj v historii ženského fotbalu, který vydělal přes 12 a půl miliardy korun. V čem jsou vítězky ze Španělska tak výjimečné? Jakým směrem se světový fotbal ubírá? V jakém stavu je profesionalizace hráček v Česku? A jaká je vůbec realita tuzemské nejvyšší soutěže? To všechno jsme probrali s bývalým českým reprezentantem a aktuálně koučem národního týmu Karlem Radou (52).

Karel Rada je u ženské reprezentace už šest let a před dvěma lety byl se svým týmem blízko k historickému postupu na velký mezinárodní turnaj. Češky podlehly v baráži o postup na EURO Švýcarkám v odvetě 1:2 až po penaltovém rozstřelu a velký sen se tak rozplynul.

"Potřebujeme víc hráček v zahraničí, teď jsme jich měli venku šest a z toho stabilně hrály jen dvě. Týmy, se kterými jsme se dřív mohli měřit, třeba jako Rakousko, nám teď bohužel utíkají, protože prakticky všechny členky reprezentační základní sestavy jsou v super soutěžích po Evropě a navíc hrají. Jsme teď v určité přechodové fázi profesionalizace. Hráček, které jsou opravdu profesionálkami, máme v Česku jednotky," vysvětluje Karel Rada.

Livesport Daily #68: Jak vypadá realita ženského fotbalu v Česku?
Livesport

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

- výsledky a průběh skončeného MS žen

- specifika komunikace v ženské kabině

- kvalitu tuzemské nejvyšší soutěže

- vyhlídky českého národního týmu v příštích měsících

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.