Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #366: Nadal? Tenisový heavy metal a profesionál, co nelámal rakety, říká Basík

Livesport Daily #366: Nadalův konec: tenisový heavy metal a profesionál, co nelámal rakety, říká Basík
Livesport Daily #366: Nadalův konec: tenisový heavy metal a profesionál, co nelámal rakety, říká BasíkLivesport
Tenisový velikán, antukový král a jeden z nejlepších hráčů historie španělský toreador Rafael Nadal (38) končí kariéru. Majitel dvaadvaceti grandslamových titulů na emotivním videu minulý týden oznámil, že se rozloučí během listopadového vyvrcholení Davis Cupu, které bude hostit španělská Málaga. Rodák z Mallorky byl světovou jedničkou dlouhých 209 týdnů, vyhrál 92 turnajů na okruhu ATP, ale v posledních letech ho čím dál více trápily zdravotní problémy. V čem byl Rafael Nadal tak výjimečný? Proč byl ve své době tak dominantní zejména na antuce? Jaká byla jeho ikonická rivalita se Švýcarem Federerem? A o co světový tenis potažmo celý sport přichází s jeho koncem? To všechno jsme probrali s tenisovým trenérem a komentátorem stanice O2 TV sport Liborem Basíkem.

Jeden z nejlepších tenistů historie Rafael Nadal na sociálních sítích minulý týden oznámil, že na finálovém turnaji Davis Cupu v listopadu v Málaze ukončí kariéru. Osmatřicetiletý Španěl během ní získal 22 grandslamových titulů, z toho rekordních čtrnáct na Roland Garros. V posledních dvou sezonách Nadal odehrál jen 23 zápasů. Naposledy se představil na olympijském turnaji v Paříži, kde ve druhém kole dvouhry vypadl se svým dlouholetým rivalem Novakem Djokovičem ze Srbska.

"Je to jednoznačný člen bájné tenisové trojice společně s Federerem a Djokovičem. Po celou kariéru se mu vyhýbaly skandály, byl ztělesněním absolutního sportovního profesionalismu a jasným vzorem pro ostatní. Hodně za to mohla výchova jeho strýce a trenéra Toniho. Od dětství byl veden k tomu, aby si vážil svého vybavení, aby byl skromný a pokorný. Za celou svou kariéru nezničil ani jednu raketu, což je obdivuhodné. Jeho styl byl ale velmi fyzicky náročný, na což doplatil zdravotními problémy, patrně bychom na jeho těle nenašli část, se kterou někdy neměl problémy. Nicméně končí jako absolutní legenda," říká Basík.

Livesport Daily #366: Nadalův konec: tenisový heavy metal a profesionál, co nelámal rakety, říká Basík
Livesport

V dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Herní výjimečnost a signifikantní údery Nadala.

Rodinné zázemí a pověst mezi lidmi na rodné Mallorce.

Rivalitu s Rogerem Federerem.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify a Apple Podcasts.