Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #332: Příběh Josefa Dostála je silný a autentický, říká jeho manažer Koukal

Livesport Daily #332: Příběh Josefa Dostála je silný a autentický, říká jeho manažer Koukal
Livesport Daily #332: Příběh Josefa Dostála je silný a autentický, říká jeho manažer KoukalLivesport
Jan Koukal je nejúspěšnějším squashistou české historie, osmnáctkrát vyhrál domácí šampionát a ve vitríně má i stříbro z mistrovství Evropy. U sportu zůstal i po konci své aktivní kariéry, i když v jiné roli, než byste možná čekali – založil si totiž agenturu, která se o sportovce stará a zajišťuje jim především pozitivní PR. Jeho prvním klientem se už před lety stal Josef Dostál, se kterým letos oslavil zlatou olympijskou medaili přímo v Paříži. Právě Jan Koukal je hostem dnešní epizody podcastu Livesport Daily.

"V dnešní době už nestačí, když je někdo skvělý sportovec, sama medaile z člověka hvězdu neudělá. Je potřeba ukázat příběh každého sportovce a jeho osobnost," vysvětluje Koukal. "Pepa Dostál je neskutečně autentický člověk, má okolo sebe skvělou rodinu. Už teď je s pěti olympijskými medailemi jeho příběh úžasný, je to už česká olympijská legenda, ale je pořád velmi lidský a přistupuje ke všemu skvěle. A upřímně si myslím, že minimálně ještě jedny olympijské hry má před sebou," dodává Koukal na adresu českého olympijského vítěze.

"Je důležité, aby si sportovci uvědomovali, že PR okolo sebe nepotřebují, že třeba často ani ty spolupráce by nutně nepotřebovali. Ale že když jsou vidět, mohou být i inspirací pro malé děti. I když třeba nejde o mainstreamový sport, tak pro bublinu dětí, které ho mají rády, jsou ti úspěšní lidé hodně důležití. Můžou být rozdílem mezi tím, jestli děti ten sport bude bavit nebo ne. Tuhle roli vnímám u každého úspěšného sportovce jako nesmírně důležitou pro celou společnost, sport je silný nástroj k tomu, aby všichni žili kvalitnější život," upozorňuje Koukal.

Livesport Daily #332: Příběh Josefa Dostála je silný a autentický, říká jeho manažer Koukal
Livesport

V úterní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

Proč se někteří úspěšní čeští sportovci musejí připravovat v zahraničí?

V čem byla letošní olympiáda geniální?

Jak unáší nově nabitou slávu Lurdes Gloria Manuel?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – Spotify a Apple Podcasts.