Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #326: Reakce po Riu mě sundaly. Zlatý úspěch jsem si zasloužil, říká Fuksa

Livesport Daily #326: Reakce po Riu mě sundaly. Zlatý úspěch jsem si zasloužil, říká Fuksa
Livesport Daily #326: Reakce po Riu mě sundaly. Zlatý úspěch jsem si zasloužil, říká FuksaLivesport
Po olympiádách v Riu a v Tokiu, na kterých se od něj očekávala medaile a na kterých skončil dvakrát pátý, se kanoista Martin Fuksa (31) dočkal letos v Paříži. Na kilometrové trati nedal žádnému ze svých soupeřů šanci a vybojoval pro českou výpravu jednu ze tří zlatých medailí. Jak velkou úlevu prožíval po dojetí životního závodu? Jak důležité pro něj bylo, že nebydlel přímo v olympijské vesnici? Jak velký tlak cítil od ostatních lidí na to, aby se vrátil z Paříže s medailí? Jak vypadaly poslední minuty před samotným závodem? A kdy během kariéry prožíval největší krize? To všechno jsme v pondělním vydání Livesport Daily probrali přímo se zlatým českým olympionikem.

Byl to výkon, který nenechal nikoho na pochybách, že je Fuksa skutečným šampionem. Dokazuje to i fakt, že mu po zlatém závodu v Paříži gratulovali významní lidé z celého Česka, ovšem jednatřicetiletý olympijský vítěz si nejvíc užíval bezprostřední radost v okruhu svých nejbližších. A právě oni mu pomáhali během kariéry ve chvílích, kdy neprožíval úplně nejpříjemnější okamžiky. 

"Největší krize přišly po olympiádách v Riu a v Tokiu. Když jsem jel ze závodu, ve kterém jsem skončil pátý, a projížděl jsem si články a reakce lidí v Česku, tak mě to sundalo, a tam jsem poznal, že sport umí být i takovýhle. Letos se to ale všechno sešlo tak, jak mělo. Byl jsem připravený fyzicky i mentálně nejlépe v kariéře a myslím si, že za všechny ty medaile, které jsem během kariéry posbíral, jsem si i tu zlatou z olympiády zasloužil," říká v rozhovoru Martin Fuksa.

Livesport Daily #326: Reakce po Riu mě sundaly. Zlatý úspěch jsem si zasloužil, říká Fuksa
Livesport

V pondělní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Důvody bydlení mimo olympijskou vesnici.

Konkurenci a vztahy v kanoistice.

Poslední minuty a chvíle před startem finálového závodu.

Další plány v kariéře.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – SpotifyApple Podcasts.