Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #297: Není snadné nepodlehnout tlaku Wimbledonu, říká Kateřina Teruzzi

Livesport Daily #297: Není snadné nepodlehnout tlaku Wimbledonu, říká Kateřina Teruzzi.
Livesport Daily #297: Není snadné nepodlehnout tlaku Wimbledonu, říká Kateřina Teruzzi.Livesport
Dress code? Jedině v bílém. Na jídelním lístku jahody se smetanou. A prvotřídní tenisové menu. Wimbledonská tradice je starší než nejvyšší anglická fotbalová soutěž nebo novodobé olympijské hry. Poprvé tam tenisté o trofeje hráli před 147 lety. I proto bývá nazýván turnajem turnajů, jeho vítězové přebírají trofeje od zástupců britské královské rodiny. Letošní ročník už je za polovinou a v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jej rozebírá redaktorka Livesportu a bývalá tenistka Kateřina Teruzzi.

Jedenáct českých tenistů a tenistek se postavilo na start hlavní soutěže na dvorcích v legendárním All England Clubu a v singlu zůstala na začátku druhého týdne jen Barbora Krejčíková. Ta o čtvrtfinále zabojuje i v deblu po boku Laury Siegemundové, Kateřina Siniaková s Taylor Townsendovou už dokonce o semifinále.

Z hlavní soutěže se poroučely i některé favoritky, první kolo bylo konečnou pro obhájkyni titulu Markétu Vondroušovou. "Ve Wimbledonu byla v extrémně těžké situaci, vůbec poprvé byla v pozici obhájkyně titulu, což už je sám o sobě obří tlak. Ale asi taky nastupovala do turnaje s tím, že není úplně stoprocentně připravená, když si přivodila zranění kyčle na turnaji v Berlíně," shrnuje Kateřina Teruzzi možné příčiny neúspěchu české jedničky, která po nepovedeném londýnském vystoupení spadne v žebříčku až na konec druhé desítky.

Z turnaje jsou venku i ženská světová jednička a dvojka Iga Šwiateková a Coco Gauffová. To mezi muži se schyluje k velké bitvě tří nejvýš nasazených, o osmý wimbledonský a celkem 25. grandslam usiluje Srb Novak Djokovič, který před čtyřmi týdny absolvoval operaci menisku.

"Je výjimečný, má kolem sebe úžasný tým, zná své tělo lépe než kdokoliv jiný. Kdyby věděl, že není stoprocentně připravený, tak by do toho nešel," připomíná Kateřina Teruzzi malý zázrak v podobě rychlého Djokovičova návratu na okruh.

Livesport Daily #297: Není snadné nepodlehnout tlaku Wimbledonu, říká Kateřina Teruzzi.
Livesport

V pondělní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

V čem je Wimbledon tak výjimečný?

Jaká je letošní sezona pro české tenisty?

Kdy skončí Djokovičova nadvláda?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – Spotify a Apple Podcasts.