Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #106: Díky své tváři můžu popularizovat vědu, říká "Vševěd" Jiří Martínek

Livesport Daily #106: Díky své tváři můžu popularizovat vědu, říká "Doktor Vševěd" Jiří Martínek
Livesport Daily #106: Díky své tváři můžu popularizovat vědu, říká "Doktor Vševěd" Jiří MartínekProfimedia
Jiří Martínek (47) je respektovaný historik, zaměstnanec historického ústavu Akademie věd České republiky a vysokoškolský pedagog. Většina z vás ho ale nepochybně zná spíš jako Doktora Vševěda, muže, který svými bezbřehými vědomostmi trápí soutěžící v pořadu televize Nova "Na lovu". Právě Martínek je dnešním hostem podcastu Livesport Daily a řeč bude hlavně o tom, jaký má vztah ke sportu, jak ho v soutěži baví sportovní otázky a možná se dozvíte i něco nového ze sportovní historie.

"Sportovní otázky mi v soutěži nijak nevadí, protože mám sport rád," usmívá se postrach všech soutěžících v populární vědomostní soutěži. "Jsem fanouškem Dukly, protože když jsme si s kamarády vybírali oblíbené kluby, nechtěl jsem volit mezi těmi dvěma největšími. Na stadion se tak často nedostanu, ale srdce mám prostě v Dukle. Ale se sportem se potkávám i pracovně, připravuji Biografický slovník českých zemí. V podstatě jde o vydávání encyklopedie, kde jsou životopisy všech významných osobností, které prošly naší zemí. A tam mám na starosti právě sportovce," vysvětluje Doktor Vševěd.

"Samozřejmě, že občas udělám chybu i ve sportovních otázkách, to se stane. Ale nic si z toho nedělám. Snažím se sledovat, co nového se ve sportu děje, nijak speciálně se to kvůli soutěži nebifluju," popisuje svou přípravu na televizní vystoupení Martínek.

Livesport Daily #106: Díky své tváři můžu popularizovat vědu, říká
Livesport

V dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Jak coby vysokoškolský pedagog vnímal vyostřené emoce při posledním derby?

Kdo je pozapomenutá první česká olympijská medailistka?

Při jaké příležitosti osobně potkal legendárního fotbalistu Oldřicha Nejedlého?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.

Zmínky