Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool padl v Nottinghamu. Haaland dal góly č. 16 a 17, šlágr bez vítěze

Aktualizováno
Taiwo Awoniyi (uprostřed) rozhodl gólem o vítězství Nottinghamu nad Liverpoolem 1:0.
Taiwo Awoniyi (uprostřed) rozhodl gólem o vítězství Nottinghamu nad Liverpoolem 1:0.AFP
Třetí ligovou výhru v řadě Liverpool ve 13. kole Premier League nepřidal. Z Nottinghamu neveze ani bod a dokázal, že venku se mu v této sezoně nedaří – z pěti zápasů na hřištích soupeřů má jen dvě remízy. Zjevení jménem Erling Haaland (22) opět potvrdilo střeleckou nadvládu nade všemi, famózní Nor se při vítězství 3:1 nad Brightonem trefil dvakrát. Večerní šlágr mezi Chelsea a Manchesterem United skončil po strhujícím závěru 1:1.

Nottingham byl po celý duel precizní především v defenzivní části, čímž vynuloval útočníky Reds. Hrdinou domácího celku se kromě fantasticky chytajícího Deana Hendersona stal stejně jako v srpnu proti West Hamu Taiwo Awoniyi, jenž v 55. minutě vítěznou brankou ukončil osmizápasové čekání Forest na vítězství a zajistil mu posun z posledního místa tabulky. Hosté naopak po překvapivé porážce dál ztrácejí na čelo propastných 11 bodů.

Statistiky zápasu Nottingham – Liverpool

Manchester City si spravil chuť po porážce od Liverpoolu a na domácí půdě porazil Brighton 3:1. Výhru Citizens řídil již tradičně Haaland, jenž obstaral úvodní dvě branky svého týmu. Nejprve ve 22. minutě využil famózního nákopu gólmana Edersona a chvíli před přestávkou z pokutového kopu div neprotrhl síť. V Premier League tak v 11 zápasech vsítil již 17 branek a má téměř dvakrát více zásahů než v pořadí druhý Harry Kane.

Statistiky utkání Manchester City – Brighton

Everton doma přehrál Crystal Palace 3:0 a přerušil tak sérii tří porážek. Skóre otevřel v úvodu Dominic Calvert-Lewin, jenž nastoupil po zranění podruhé v řadě v základní sestavě a prosadil se poprvé od květnového duelu se stejným soupeřem. Po změně stran na něj střelecky navázal anglický reprezentant do 21 let Anthony Gordon, který se v lize trefil po pětizápasovém půstu.

Statistiky utkání Everton – Crystal Palace

Sobotní hit mezi Chelsea a Manchesterem United skončil na Stamford Bridge remízou. Na góly se dlouho čekalo, Blues až v 87. minutě přiblížil k výhře proměněnou penaltou Jorginho, jenže v nastavení hlavou srovnal Casemiro. Při jeho pokusu se míč dostal za brankovou čáru jen o několik milimetrů, Kepa Arrizabalaga však přece jen inkasoval, což se mu nestalo v pěti předchozích soutěžních kláních.

Statistiky utkání Chelsea – Manchester United

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueFlashscore