Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool Ligový pohár neobhájí, v osmifinále vypadl s Manchesterem City

Erling Haaland zakončuje v zápase proti Liverpoolu.
Erling Haaland zakončuje v zápase proti Liverpoolu.Profimedia
Vydařený návrat po reprezentační pauze zažili hráči Manchesteru City, kteří v dramatickém utkání osmifinále anglického ligového poháru porazili Liverpool 3:2. Ve světlemodrém dresu opět zářili Erling Haaland (22) a Kevin De Bruyne (31). Zatímco Nor již 24. zásahem v sezoně otevřel skóre, hvězdný záložník dal zapomenout na nevydařené vystoupení v Kataru a připsal si dvě asistence. Reds sice v zápase dokázali hned dvakrát dotáhnout jednobrankové manko, postup si však Citizens zásluhou Nathana Akého (27) nenechali ujít.

Manchester City –⁠ Liverpool 3:2

Fanoušci fotbalu se po velkolepém finále mistrovství světa mohli těšit na další velmi zajímavý a prestižní duel. Oba celky se v letošní sezoně potkaly již dvakrát a vždy se z výhry radovali hráči Liverpoolu. Poprvé z toho byl zisk trofeje Community Shield a podruhé těsné vítězství v Premier League. Obrana poskládaná Jürgenem Kloppem si však musela dávat pozor především na Haalanda, který se světového šampionátu nezúčastnil, a byl tak plný energie a odhodlání opět střílet góly.

Hvězdný kanonýr se blýskl už po pěti minutách, kdy předložil přihrávku do malého vápna Coleovi Palmerovi. Tomu ale nevyšel krok, a nedokázal tak využít obrovskou šanci k otevření skóre. První branky se však domácí příznivci dočkali záhy. De Bruyne našel přesným centrem z levé strany právě Haalanda, který nekompromisně uklidil míč k bližší tyči.

Vedení Citizens ale vydrželo pouze 10 minut, jelikož James Milner našel na pokutovém puntíku Fábia Carvalha, jenž prostřelil domácího gólmana. V závěru prvního poločasu musel svůj tým dvakrát podržet Caoimhin Kelleher. Nejdříve vytáhl perfektní zákrok proti střele Ilkaye Gündogana a následně neméně skvělý zásah proti hlavičce Akého.

Krátce po změně stran však musel Kelleher kapitulovat, když si Riyad Mahrez skvěle zpracoval dlouhý centr a ze druhého dotyku ho perfektně mířenou ranou obstřelil. Vedení domácího celku mělo jepičí život. Ani ne po minutě se do rychlého útoku hnali Darwin Núňez a Mohamed Salah. První jmenovaný nahrál na hranici vápna Egypťanovi, který bez problémů poslal míč do odkryté sítě.

Gólové hody pokračovaly v 58. minutě, tentokrát už byl totiž Kelleher na hlavičku Akého krátký. Po páté brance tempo utkání značně opadlo a mnoho dalších šancí k vidění nebylo. V závěru ještě mohl pojistit vítězství Citizens De Bruyne, jeho prudkou střelu ale vyrazil Fabinho.