Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta – Zlín 0:0. Další ztráta, letenský tým remizoval potřetí v řadě

Aktualizováno
Fotbalisté Sparty nedali Zlínu ani gól.
Fotbalisté Sparty nedali Zlínu ani gól.Profimedia
Fotbalisté Sparty remizovali doma v 7. kole FORTUNA:LIGY se Zlínem bez branek. Pražané neprohráli v nejvyšší soutěži pošesté za sebou, ale v posledních třech zápasech uhráli nerozhodný výsledek a v neúplné tabulce jsou třetí. "Ševci" bodovali v lize počtvrté v řadě a patří jim 12. místo.

"Od nás samozřejmě bojovné utkání, taktiku jsme splnili. Jsem rád, že si odvážíme bod, protože za to, jak to kluci odpracovali a jak plnili úkoly, jsme si to určitě zasloužili," uvedl zlínský trenér Jan Jelínek na tiskové konferenci

Po pětizápasovém disciplinárním trestu za šlápnutí na hlavu libereckého brankáře Vliegena se rovnou do základní sestavy Sparty vrátil reprezentační útočník Kuchta.

Nezáživné úvodní dějství nenabídlo téměř nic. V 31. minutě Kuchtovu ránu z vápna zblokoval Kolář na roh, v nastaveném čase pak brankář hostů Rakovan zastavil Sörensenovu hlavičku, jež se otřela o Kuchtu.

"První poločas proti Zlínu mě zklamal. V ofenzivě jsme byli příliš pomalí, neměli jsme dostatečné tempo, nevytvořili si dost příležitostí," řekl dánský kouč Sparty Brian Priske.

Krátce po změně stran Čvančara ve slibné pozici vyslal na Rakovana slabou střelu a Kuchtovo zakončení zastavil útočník Jawo. "Ševci" poprvé zahrozili až v 55. minutě. Jawo nahrál do strany Fillovi a ten napálil břevno.

Statistiky utkání Sparta - Zlín

Velkou příležitost nevyužili i Letenští. Čvančara našel centrem Kuchtu, jenže vyběhnutý Rakovan vytěsnil míč těsně mimo branku. V nastavení šel sám na sparťanského brankáře Holce střídající Silný, ale neuspěl.

Sparta nepodlehla Zlínu v lize poosmé za sebou, nenavázala ale na poslední čtyři triumfy. Pražané doma v nejvyšší soutěži nezvítězili v pěti z posledních šesti utkání. "Ševci" venku v lize od loňského srpna nevyhráli 18 duelů po sobě.

Tabulka FORTUNA:LIGY