Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen – Dortmund 0:2. Borussia uťala pětizápasovou vítěznou sérii Bayeru

Aktualizováno
Leverkusen – Dortmund 0:2. Borussia uťala pětizápasovou vítěznou sérii Bayeru
Leverkusen – Dortmund 0:2. Borussia uťala pětizápasovou vítěznou sérii Bayeru@BlackYellow
Vítězná šňůra Leverkusenu skončila v 18. kole Bundesligy, když hráči Bayeru nestačili v domácím prostředí na Borussii Dortmund. BVB triumfem 2:0 navázalo na předchozí dvě výhry, a zůstalo tak v novém roce stoprocentní. Cestu za třemi body odstartoval v utkání plném budoucích hvězd světového fotbalu Karim Adeyemi, který se v nejvyšší německé soutěži prosadil vůbec poprvé. Český zástupce v množství přítomných talentů Adam Hložek naskočil do hry až v 70. minutě, Patrik Schick v zápasové nominaci scházel.

Leverkusen – Dortmund 0:2

Úvodní iniciativy se ujalo domácí mužstvo. Střela Nadiema Amiriho zpoza vápna v šesté minutě jen těsně minula levou tyč Dortmundu. O 10 minut později se po krásné průnikové přihrávce ocitl sám před brankářem Moussa Diaby, ale Gregor Kobel předvedl pohotový zákrok. Jako první z hostí se ukázal Julian Brandt, který dokázal s míčem proběhnout až do vápna soupeře, kde ovšem jeho střelecký pokus zblokovala obrana.

Defenziva Bayeru si však neporadila při další akci Brandta, který našel ve vápně volného Adeyemiho. Talentovaný útočník Dortmundu nedal gólmanovi šanci a svou první ligovou trefou poslal hosty do vedení. Na svou premiérovou branku mohl navázat i před koncem poločasu, odmávaný ofsajd však jeho akci přerušil.

Statistiky zápasu Leverkusen – Dortmund
Statistiky zápasu Leverkusen – DortmundOpta by Stats Perform

Ihned na začátku druhé půle měl vyrovnání na kopačkách Diaby, který se dostal s míčem až do vápna. Jeho střelu opět zlikvidoval brankář hostí. V 53. minutě Jude Bellingham začal přenesením hry gólovou akci, když po stříleném centru zprava dostal nešťastně míč za záda vlastního brankáře Edmond Tapsoba.

V 70. minutě mohli domácí fanoušci na hřišti přivítat i Hložka, jenž se měl pokusit zvrátit nepříznivý výsledek. Byly to však opět Vosy, kdo mohl udeřit, když se k hlavičce dostal Bellingham, který jen těsně minul bránu Bayeru. Následně se na druhé straně hřiště objevil v šanci opět Diaby, ale ani tentokrát nedokázal na skvěle chytajícího Kobela najít recept.

Aktuální tabulka Bundesligy
Aktuální tabulka BundesligyLivesport