Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern – Plzeň 5:0. Viktoria se svezla na kolotoči, dvakrát se trefil Sané

Aktualizováno
Marián Tvrdoň v Allianz Areně kapituloval pětkrát.
Marián Tvrdoň v Allianz Areně kapituloval pětkrát.Foto AFP
Jednoznačnou záležitostí byl duel 3. kola Ligy mistrů mezi Bayernem a Plzní. Domácí od úvodu rozjeli ofenzivní kolotoč a hráči Viktorie se na něm nedobrovolně svezli. Už po 20 minutách to bylo 3:0, čtvrtý gól vzal mnichovskému celku VAR kvůli ofsajdu. Další branky si ale schoval na druhý poločas, a tak to po hodině hry bylo už 5:0. Poté Bayern viditelně ubral na tempu a od dalších gólů už Západočechy ušetřil.

Před úřadujícím českým mistrem stála dost možná nejtěžší mise dosavadního průběhu skupinové fáze. Bodovat v Allianz Areně se zdálo jako nadlidský úkol i vzhledem k tomu, že jediné představení Viktorie na hřišti Bavorů skončilo v roce 2013 pětigólovým výpraskem. Německý šampion se navíc na duel naladil výborně, když o víkendu deklasoval Leverkusen čtyřmi brankami.

A svižně začal také proti Západočechům. Leroy Sané proběhl hned v sedmé minutě jako laňka statickou obranou Plzně a krásnou ranou pod břevno otevřel gólový účet Bayernu. Viktoriáni si sice vzali ponaučení z duelu proti Interu a tentokrát působili směrem dopředu mnohem aktivněji, jenže jaksi zapomněli bránit. Toho využil chvíli po Saném také Serge Gnabry, který nikým nehlídaný zvýšil z hranice vápna přízemní střelou na 2:0.

Statistiky utkání Bayern – Plzeň

Úvod hrůzy pro Plzeň nekončil, protože naprosto otevřenou obranou se prosmýkl i Sadio Mané a překonal bezmocného Mariána Tvrdoně. Domácí mohli jen v první půli vstřelit klidně další tři góly, ale od větší ostudy hosty uchránilo štěstí a jednou i zásah videorozhodčího kvůli milimetrovému ofsajdu.

Také začátek druhého poločasu českému celku nevyšel podle představ, protože si míč zpracoval za obrannou linií Sané a bez potíží jej posunul za Tvrdoně. Astronomický rozdíl mezi oběma týmy následně potvrdil i střídající Eric Maxim Choupo-Moting, který se musel až bát toho, jak osamocený byl při gólové ráně na 5:0.

Od té chvíle se již domácí snažili především nezranit, což se naopak nepovedlo hostům, v jejichž dresu ze hřiště odkulhal Lukáš Hejda. Utkání tak skončilo podle očekávání vítězstvím bavorského celku, navíc totožným jako před devíti lety. Oba soupeři se teď budou chystat na odvetu, která se na západě Čech odehraje už příští středu.

Livesport hráč utkání: Leroy Sané (Bayern)