Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Litvínovský Abdul dal konečně gól, ale z úcty k Motoru ho příliš neslavil

Jindřich Abdul (druhý zprava) se rve o puk v zápase s Českými Budějovicemi.
Jindřich Abdul (druhý zprava) se rve o puk v zápase s Českými Budějovicemi. Profimedia
Konec útrpného čekání. Až v 15. zápase extraligové sezony dal útočník Jindřich Abdul (26) první gól za Litvínov. Nijak zvlášť jej neslavil, Vervě totiž pomohl k vítězství 6:4 nad Českými Budějovicemi, kde v minulém ročníku působil.

"Čekání bylo dlouhé, takovou krizi jsem ještě nezažil. Prožíval jsem to těžce," přiznal v rozhovoru s novináři Abdul, jenž v předchozím průběhu ročníku sesbíral dohromady jen čtyři asistence.

V úterý se poprvé zapsal i mezi střelce, přitom v minulé sezoně skóroval včetně play off třináctkrát. Proti Českým Budějovicím zvyšoval přesně po 15 minutách na 3:1, prosadil se z dorážky.

"Moc jsem se ani neradoval. Zaprvé mám nějakou úctu k Motoru, sice jsem v něm působil jen rok, ale něco jsem tam zažil. Zadruhé jsem se při mém letošním štěstí bál, že mi nakonec videorozhodčí gól neuzná," přiznal rodák ze Vsetína.

Během trýznivého čekání na gól pracoval na své psychice s mentálním trenérem Jiřím Vykoukalem. "Hodně mi s hlavou pomáhá. Měl teď se mnou víc práce. Domlouvali jsme si termíny docela pravidelně, protože mi říkal, že to je akutní a docela to hoří. Díky tomu se cítím líp. Věřím, že těžké období jsem už překonal a bude to jen lepší."

Zvedl se i celý Litvínov po trenérské rošádě, během které Vladimíra Růžičku nahradil v pozici hlavního kouče jeho asistent Karel Mlejnek. "S novým trenérem přišly nové věci, zatím nám systém funguje velmi dobře. A mně osobně vyhovuje trošku víc," přiznala letní posila, která se měla zařadit k tahounů Vervy.

Litvínov se po úterní výhře odlepil od dna a Abdul věří, že vzestup tím ještě nekončí. "Jsme dobří hokejisté, ukazovali jsme to v přípravě, v níž jsme vyhrávali. Pak přišla krize, z ní pramenila křeč. Těžko se něco dělá, když sebevědomí není, jaké by mělo být. Ale s výhrami zase roste," podotkl Abdul.

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyFlashscore

Podle jeho názoru pomohlo týmu i ustálení útočných formací. "Jsem zastáncem toho, ať lajny dostanou čas a prostor, aby si spolu hráči sedli."

Po sedmi porážkách v řadě se Verva probudila, pod trenérem Mlejnkem porazila Spartu, Liberec a teď i České Budějovice. "Výhru jsme si zasloužili víc než Motor, i když jsme si to ke konci zbytečně zdramatizovali. Jsem rád, že jsem k výhře konečně přispěl gólem. Ještě důležitější je, že se nám začíná dařit týmově," uzavřel Abdul.