Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liberec si v přípravě poradil s Poznaní, Karviná podlehla druholigovým Tychám

Papalelé nastoupil poprvé v karvinském dresu.
Papalelé nastoupil poprvé v karvinském dresu.@kp_gkstychy
Fotbalisté Liberce v letní přípravě na novou sezonu porazili Lech Poznaň 3:1. Nováček nejvyšší soutěže Karviná naopak nečekaně podlehla jinému polskému týmu druholigovým Tychám 2:3. Českobudějovičtí jen remizovali s Táborskem 3:3, Mladá Boleslav s Duklou Praha 4:4 a Zlín s dalším druholigovým celkem Opavou 0:0.

Poznaň – Liberec 1:3

Liberec si připsal cenný skalp třetího týmu polské ligy. První gól dal navrátilec Matěj Chaluš, trefila se i další nová tvář Filip Horský. "Musím být spokojený. Zaprvé jsme vyhráli a zadruhé si myslím, že výkon byl poměrně dobrý, až asi na prvních 15 minut druhé půle. Jsem rád, že i když je to daleko, tak jsme sem jeli. Byla to velmi užitečná konfrontace a náš výkon nebyl špatný," citoval po utkání v Poznani trenéra Liberce Luboše Kozla klubový web.

Tychy – Karviná 3:2

Karviná prohrála s druholigovými Tychami, i když vedla v poločase 2:0. Jednou se trefila i posila Papalelé. Po změně stran polský soupeř třemi brankami skóre otočil.

Další přípravné zápasy

Českobudějovičtí v šestigólové přestřelce nedokázali porazit druholigové Táborsko. "Myslím si, že druhý poločas byl z naší strany podstatně lepší než první. Nervózní (z výsledku) vůbec nejsem, to hlavní přijde na soustředění v Rakousku," uvedl asistent trenéra Dynama Tomáš Zápotočný.

Soupeře z druhé ligy neporazila ani Mladá Boleslav, která se rozešla smírně 4:4 s pražskou Duklou. Týmy po dohodě hrály na čtyři pasáže po 30 minutách. S druholigovým protivníkem zaváhal i Zlín, v duelu s Opavou branka nepadla.

Teplice až dvěma góly v závěrečných dvou minutách otočily zápas s Vlašimí a druholigový tým udolaly 3:2. Slovácko porazilo Skalici 3:1 a Olomouc rozstřílela jiný slovenský tým Banskou Bystrici 4:0.