Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lezec Ondra potvrdil postup na olympiádu, i ve druhé kvalifikaci je ve finále

Ondra potvrdil postup na olympiádu.
Ondra potvrdil postup na olympiádu.Profimedia
Lezec Adam Ondra potvrdil postup na olympijské hry v Paříži. Ve druhé kvalifikaci prošel z osmé příčky do finále, takže v Budapešti obsadí nejhůř osmou příčku. To mu v součtu se třetím místem z úvodního závodu v Šanghaji bude stačit na jedno ze 12 postupových míst.

Program v Maďarsku dnes začal zhruba s dvouhodinovým zpožděním kvůli následkům noční bouřky. Šestý muž olympijských her v Tokiu Ondra v semifinálovém kole boulderingu na rozdíl od kvalifikace na nejlepší nestačil. Vylezl jen čtvrtý boulder, na těch předchozích zapsal jen první a dvě druhé zóny. Průběžně tak byl desátý a na postupové osmé místo ztrácel zhruba deset bodů.

Manko potřeboval čtyřnásobný mistr světa Ondra smazat v obtížnosti, která bývá jeho silnější disciplínou. V té předvedl čtvrtý nejlepší výsledek a posunul se o potřebná dvě místa. V součtu nasbíral 125,7 bodu a před devátým Paulem Jenftem z Francie měl více než patnáctibodový náskok. Semifinálové kolo vyhrál olympijský šampion z Tokia Alberto Ginés López, který bral 157,2 bodu.

Ondra využil poslední možnou šanci zajistit si podruhé účast pod pěti kruhy. Loni nezískal kvótu z mistrovství světa ani z evropské olympijské kvalifikace.