Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka v Aucklandu vyhrál souboj kvalifikantů a vyzve světovou dvanáctku Norrieho

Jiří Lehečka zvládl souboj kvalifikantů.
Jiří Lehečka zvládl souboj kvalifikantů.Profimedia
Jiří Lehečka (21) pokračuje v novozélandském Aucklandu v povedeném vstupu do letošní sezony. Rodák z Mladé Boleslavi v úvodním kole hlavní soutěže neztratil podání a v souboji kvalifikantů přehrál antukového specialistu Thiaga Monteira (28). Na své třetí čtvrtfinále na turnajích ATP zaútočí proti nasazené dvojce Cameronovi Norriemu (27).

Jiří Lehečka loni v únoru zazářil postupem z kvalifikace do semifinále podniku ATP 500 v Rotterdamu, debutoval v Top 100 a usadil se na hlavním okruhu. Na další výraznější úspěch na nejvyšší tour čekal velmi dlouho a dosáhl na něj až v samotném závěru sezony, když postoupil do finále Turnaje mistrů pro mladíky.

Detail utkání Lehečka – Monteiro 2:0

Rodáka z Mladé Boleslavi výsledek v Miláně zřejmě pořádně povzbudil, protože zatím prožívá parádní vstup do aktuálního tenisového roku. Po United Cupu, kde statečně vzdoroval Taylorovi Fritzovi a vyšlápl si na Alexandera Zvereva, zvládl v Aucklandu dvoukolové boje o hlavní soutěž a dnes vyhrál 6:3 a 7:5 souboj kvalifikantů s Thiagem Monteirem.

Proti brazilskému antukovému specialistovi měl v hale, kam byly kvůli cyklónu Hale přesunuty všechny dnešní zápasy, od začátku převahu. Favorit odvrátil jedinou brejkbolovou hrozbu, sám se dostal k osmi šancím a v každém setu soupeře jednou brejknul. Postup mohl slavit za hodinu a půl.

V dalším kole čeká jediného českého zástupce v elitní stovce pořadí mnohem těžší výzva. Na své třetí čtvrtfinále na turnajích ATP totiž zaútočí proti aktuální světové dvanáctce Cameronovi Norriemu. Britovi, který na Novém Zélandu plní roli nasazené dvojky, může oplatit předloňskou prohru z Davis Cupu.