Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka se Svrčinou slaví první grandslamové výhry, Čoriče a Munara smetli 3:0 na sety

Aktualizováno
Lehečka se Svrčinou slaví první grandslamové výhry, Čoriče a Munara smetli 3:0 na sety
Lehečka se Svrčinou slaví první grandslamové výhry, Čoriče a Munara smetli 3:0 na setyProfimedia
Čeští muži na Australian Open prožili úspěšný zahajovací den. Jiří Lehečka (21) smetl 6:3, 6:3, 6:3 nasazeného Chorvata Bornu Čoriče a na pátý pokus si připsal vítězství na grandslamovém turnaji. Dalibor Svrčina (20) se ho dočkal dokonce hned při svém debutu v hlavní soutěži, když se španělským antukářem Jaumem Munarem ztratil ještě o dva gamy méně a navázal na tří výhry z kvalifikace.

Lehečka neměl s Čoričem větší potíže

Jiří Lehečka si loni odbyl premiéru na všech grandslamech a pokaždé uhrál minimálně set, ale vyhrát nedokázal. Nicméně v průběhu sezony získal spoustu cenných zkušeností, "zabydlel" se v TOP 100 a rok zakončil porážkou ve finále Turnaje mistrů pro hráče do 21 let. 

Nabytou herní praxi i sebevědomí nyní prodává v úvodu nové sezony. Připsal si skalp Alexandera Zvereva, potrápil Camerona Norrieho a dnes po vítězství nad 23. hráčem světa Bornou Čoričem zaznamenal na pátý pokus první výhru v hlavní soutěži grandslamu.

Lehečka se proti Čoričovi, který loni vyhrál turnaj Masters 1000 v Cincinnati a získal ocenění za Comeback roku, opíral o výborný servis. Odvrátil 6 ze 7 brejkbolů a po 2 hodinách a 15 minutách hry zvítězil 6:3, 6:3, 6:3. Nejlepší český tenista současnosti přestřílel bývalou světovou dvanáctku na vítězné údery 35-12 a zároveň spáchal o jednu nevynucenou chybu méně (28-29).

Přehled zápasu Lehečka – Čorič 6:3,6:3,6:3

Lehečka, který vyhrál pátý ze sedmi letošních zápasů, ve druhém kole Australian Open narazí na hráče druhé světové stovky Christophera Eubankse. Americký tenista na úvod udolal po pětisetové bitvě čerstvého šampiona z Adelaide Korejce Soonwoo Kwona.

Svrčinův vítězný debut

Dalibor Svrčina na Australian Open prošel na čtvrtý pokus kvalifikací grandslamu a v pondělí na ni navázal úspěšným debutem v hlavní soutěži. Rodák z Ostravy si poradil s 64. hráčem světa Jaumem Munarem, španělského antukáře přehrál hladce 6:3, 6:2, 6:2.

Svrčina hned v úvodu zápasu s o pět let starším soupeřem prohrával 0:2, ale zareagoval okamžitým rebrejkem a od té chvíle proti chybujícímu Španělovi dominoval. Český mladík udělal o 24 nevynucených chyb méně, na winnery vyhrál 29-23.

Přehled zápasu Munar – Svrčina 3:6,2:6,2:6

Svrčina, který se ve světovém žebříčku nachází na 216. pozici, se v dalším zápase utká s nasazeným Japoncem Jošihitem Nišiokou a pokud ho vyřadí, mohl by se ve třetím kole dočkat souboje s 22násobným grandslamovým šampionem Rafaelem Nadalem.

Třetí český singlista na letošním Australian Open Tomáš Macháč vykročí za obhajobou druhého kola až v úterý soubojem se světovou trojkou Norem Casperem Ruudem.

Kompletní výsledky Australian Open – muži