Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka prohrál deštěm přerušovanou bitvu s Norriem a na třetí čtvrtfinále dál čeká

Lehečka prohrál deštěm přerušovanou bitvu s Norriem a na třetí čtvrtfinále dál čeká
Lehečka prohrál deštěm přerušovanou bitvu s Norriem a na třetí čtvrtfinále dál čekáProfimedia
Jiří Lehečka (21) na své třetí čtvrtfinále na turnajích ATP nedosáhl. Český kvalifikant skončil v novozélandském Aucklandu ve druhém kole po těsné porážce (4:6, 7:6, 3:6) se světovou dvanáctkou a nasazenou dvojkou Cameronem Norriem (27). Generálka na Australian Open se nepovedla světové trojce Casperu Ruudovi (24), který podlehl Srbu Laslu Djeremu (27).

Jiří Lehečka bude brzy obhajovat velkou porci bodů za loňské semifinále na "pětistovce" v Rotterdamu, kde debutoval v hlavních soutěžích podniků ATP, z kvalifikace senzačně prošel až do semifinále a zajistil si premiérový posun do elitní stovky pořadí.

Navzdory středeční porážce pokračuje ve skvělém vstupu do aktuální sezony. Český tenista v United Cupu potrápil Taylora Fritze a porazil vracejícího se Alexandera Zvereva a v Aucklandu zvládl včetně kvalifikace tři utkání. Nad jeho síly byl až druhý nejvýše nasazený Cameron Norrie, se světovou dvanáctkou po více než dvou a půl hodinách boje a několika přerušeních padl 4:6, 7:6(4), 3:6.

Rodák z Mladé Boleslavi šel jako první do brejku, jenže ho nepotvrdil a nakonec ztratil čtyři hry v řadě a tím i úvodní set. V tom následujícím nevyužil dva setboly na returnu, ale skvělá atmosféra na centrálním dvorci mu pomohla vyhrát tie-break a stav srovnat.

"Ve druhém setu jsem nějaké příležitosti měl, ale soupeř byl v klíčových okamžicích lepší. Proto jsem chtěl do třetí sady vlétnout a to se povedlo," citovala agentura AP Norrieho, který si v roce 2019 zahrál v Aucklandu o titul.

Bohužel pro Lehečku však přišlo další přerušení, které mu úplně zhatilo momentum. Po návratu na dvorec prohrál tři úvodní gamy rozhodujícího dějství. Zápas byl po další přestávce dohrán v hale, kde manko brejku smazat nedokázal.

Zápas byl také třikrát přerušen kvůli dešti a nakonec se dohrával v hale. "Jsem rád, že to mám za sebou. Kvůli přestávkám bylo těžké se soustředit a člověk navíc také musel myslet na to, jestli mu to náhodou na čáře neuklouzne," přidal Norrie.

Přehled zápasu Lehečka – Norrie 4:6,7:6(4),3:6

Jeden z největších favoritů letošního ročníku turnaje ASB Classic, jenž se do kalendáře vrátil po třech letech, se o semifinále popere s Marcosem Gironem. S Američanem má vyrovnanou bilanci 1-1. Další čtvrtfinálové dvojice zatím známy nejsou.

Překvapivě skončil také Ruud

Ve večerním duelu pak překvapivě neuspěl ani třetí hráč světa Casper Ruud. Norský favorit ve svém úvodním vystoupení v generálce na Australian Open neudržel vedení proti Srbovi Laslu Djeremu, kterému podlehl 6:3, 3:6, 6:7 a prohrál i druhý vzájemný duel.

Ruud má za sebou životní sezonu, během kterém sice nezískal první velký titul, ale zahrál si čtyři velká finále - v Miami, na French Open, US Open a Turnaji mistrů - a vyšplhal se až na post světové dvojky. V Melbourne bude obhajovat osmifinále.

Přehled zápasu Ruud – Djere 6:3,3:6,6:7