Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Legionáři: Kúdela trefil tři body, Daridovi sebralo gól video. Coufal selhal

Legionáři: Kúdela trefil tři body, Daridovi sebralo gól video. Coufal selhal
Legionáři: Kúdela trefil tři body, Daridovi sebralo gól video. Coufal selhal@Persija_Jkt
V opačném rozpoložení se nacházejí bývalí spoluhráči ze Slavie. Ondřej Kúdela (35) bojuje s Persijí Jakarta o titul a v neděli pomohl k důležité výhře premiérovým gólem, Tomáš Souček (27) a Vladimír Coufal (30) se s West Hamem po další porážce topí na sestupových pozicích. Vladimír Darida (32) skóroval proti Olympiakosu, jeho trefu na 1:0 ale odvolal VAR a Aris nakonec 0:1 prohrál.

Anglie

Z posledních sedmi zápasů má West Ham jediný bod, naposledy v záchranářském souboji padl ve Wolverhamptonu 0:1 a od úplného dna Premier League jej dělí jen skóre. Souček podruhé za sebou nedohrál, tentokrát ho v 60. minutě střídal Saïd Benrahma. To už Kladiváři prohrávali 0:1, stav ale mohl být opačný. Jenže ve velké šanci selhal Coufal.

V první půli za bezbrankového stavu prodloužil Souček po centru hlavou balon, který se dostal až před českého krajního obránce. Ten střílel silnější nohou a trefil jen protihráče, přitom se nabízelo použít spíš levačku, případně si míč ještě zaseknout... Oba Češi se připletli i k jediné brance utkání.

Právě mezi jejich "bloky" totiž Daniel Podence procedil ve 48. minutě střelu, na níž Lukasz Fabianski neměl nárok dosáhnout. V příštím kole čeká West Ham mimořádně důležitá bitva s Evertonem, který je na tom stejně bídně. A pak přijde složitý trojboj s Newcastlem, Chelsea a Tottenhamem.

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueLivesport

Itálie

Ve čtvrtek byl jediným střelcem Fiorentiny ve vítězném pohárovém osmifinále proti Sampdorii, v nedělním ligovém zápase na hřišti AS Řím se Antonín Barák (28) nevešel do základní sestavy. Na hřiště šel po přestávce a působil aktivně, při dvou pokusech o proniknutí do vápna mu ale protihráči odkopli míč na roh. Domácí díky dvěma gólům Paula Dybaly vyhráli 2:0.

Nehrál: David Zima (22), FC Turín 

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie ALivesport

Nizozemsko

Minulou sezonu zakončilo Twente na čtvrtém místě a letos má nakročeno k možná ještě lepšímu výsledku. Naposledy vyšlo naprázdno 9. října na hřišti Feyenoordu, od té doby táhne sérii sedmi utkání bez prohry. V sobotu remizovalo v Amsterdamu s Ajaxem 0:0, přitom sahalo po třech bodech. Nejblíž gólu byl hned v úvodu Václav Černý (25), balon vyslaný jeho levačkou ale zamířil jen do tyče.

Krátce poté rozehrál příbramský odchovanec standardní situaci přesně na hlavu Michela Vlapa, i on ale hlavou napálil jen brankovou konstrukci. Domácí toho moc nepředvedli, od 35. minuty navíc hráli o deseti. Devyne Rensch stáhl unikajícího Rickyho van Wolfswinkela a viděl rovnou červenou kartu.

Početní výhoda ale hosty, za které odehrál 76 minut Michal Sadílek (23), paradoxně utlumila, gólovou šanci si během ní nevytvořili. I tak se drží na čele ligy, z pátého místa ztrácejí pouhé dva body na druhý Alkmaar a šest na vedoucí Feyenoord. Černý šel ze hřiště 10 minut před svým krajanem.

Aktuální tabulka Eredivisie
Aktuální tabulka EredivisieLivesport

Řecko

Před přestávkou dostal Darida po protiútoku Arisu přihrávku na malé vápno, a byť se patrně pokoušel balon zpracovat, trefil ho patou natolik šťastně, že dal gól. Radoval se ale jen pár vteřin, video totiž odhalilo, že stál v ofsajdu. Olympiakos se po návratu z kabin ujal vedení, které už nepustil.

Plzeňský odchovanec byl v 73. minutě střídán, Jakub Brabec (30) vydržel na hřišti až do konce. V dresu vítězů nehrál Tomáš Vaclík (33), který se zotavuje po zranění ramene. Navíc se spekuluje o jeho přestupu. Údajně měl namířeno do nizozemské Eredivisie, námluvy s Alkmaarem ale nevyšly.

Aktuální tabulka Superligy
Aktuální tabulka SuperligyLivesport

Indonésie

Zatímco ve Slavii střílel Kúdela góly poměrně pravidelně, za čtyři a půl sezony jich v lize dal 14, v Indonésii se první trefy dočkal až po půl roce a v 18. zápase. O to důležitější ale byla. Odchovanec Slovácka jí v 10. minutě nastavení rozhodl o vítězství Persije nad konkurentem v boji o titul Bali United 3:2.

Po rohu k němu propadl míč na zadní tyč a Kúdela jej hlavou z bezprostřední blízkosti poslal do brány. Celek z Jakarty díky výhře přeskočil Bali v tabulce a ze třetího místa ztrácí na to první pouhé dva body. Michael Krmenčík (29) nehrál kvůli disciplinárnímu trestu za plivnutí na protihráče. 

Pořadí na čele Ligy 1
Pořadí na čele Ligy 1Livesport