Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Legionáři: Černého exploze, skvělý Vaclík. Další góly Krmenčíka i první Schicka

Legionáři: Černého exploze, skvělý Vaclík. Další góly Krmenčíka i první Schicka
Legionáři: Černého exploze, skvělý Vaclík. Další góly Krmenčíka i první SchickaProfimedia
Václav Černý (24) nabral v uplynulých dnech pozoruhodnou fazonu. Ve středu se v dohrávce 3. kola dvakrát prosadil proti Excelsioru (4:0), a to šel na hřiště až v 60. minutě. V sobotu v 5. kole dalšími dvěma brankami rozhodl o vítězství Twente nad PSV 2:1, přičemž půl hodiny před koncem střídal. Statisticky tak v posledních dvou zápasech udeřil v průměru každých 23 minut. Rovněž dvě trefy zaznamenal v Indonésii Michael Krmenčík (29), za Leverkusen poprvé v sezoně skóroval Patrik Schick (26). A Tomáš Vaclík (33) předvedl v Řecku fantastický zákrok.

Anglie

Drama s bolavým koncem pro West Ham bylo k vidění na Stamford Bridge. “Kladiváři” od 62. minuty vedli zásluhou Michaila Antonia, který se prosadil ze skrumáže po rohu, Chelsea ale čtvrt hodiny před koncem srovnala. V 87. minutě hostům mohl, nebo spíš měl vrátit vedení Maxwel Cornet.

Posila z Burnley, která byl na hřišti sotva minutu, ale hlavou z malého vápna napálila tyč. Z protiakce se prosadil Kai Havertz, v samém závěru pak Cornet srovnal, sudí ale gól odvolal kvůli předchozímu faulu. Tomáš Souček (27) si plnil zejména černou práci, Vladimír Coufal (30) poslal do vápna několik nebezpečných centrů. Oba odehráli celý zápas.

Tabulka anglické 1. ligy

Německo

Dortmund vyhrál čtvrtý ligový duel z pěti, tentokrát si doma poradil s Hoffenheimem 1:0 díky gólu, který dal v 16. minutě Marco Reus. Pavel Kadeřábek (30) nastoupil do druhého poločasu místo Roberta Skova a na pravé straně měl práci hlavně směrem dozadu. V závěru ztratil míč, což ale Borussia z brejku druhým gólem nepotrestala.

Jiří Pavlenka (30) předvedl na konci první části zápasu v Bochumi povedený zákrok proti střele Philippa Forstera. V 81. minutě ho překonal Kevin Stöger, jenže video následně ukázalo, že si pomohl rukou. A v závěru Brémy rozhodly. Niclas Fullkrug se trefil v 86. minutě z brejku a v nastavení z penalty.

Domácí v 96. minutě snížili, ale českému brankáři znovu pomohl VAR. Odhalil, že skórující Erhan Mašovič stál v ofsajdu. Pavlenka si tak připsal první čisté konto v sezoně, ve které se zatím Werder po návratu do Bundesligy drží s osmi body v klidném středu tabulky.

Leverkusen sice v minulém kole poprvé v ročníku vyhrál (3:0 v Mohuči), ale před středeční Ligou mistrů v Bruggách opět zapadl do marastu předchozích proher. Do kabin šel sice díky po brance Kerema Demirbaye s vedením 1:0, ale Freiburg v rozmezí 48. a 51. minuty skóre otočil.

V 65. minutě sice hlavou srovnal Patrik Schick po ideálním centru hosta z Chelsea Calluma Hudsona-Odoie, jenže krátce poté se hosté podruhé v zápase trefili z rohu a po vítězství 3:2 vedou díky lepšímu tabulku před Dortmundem. Bayer je se třemi body až na 14. příčce.

Nehráli: Adam Hložek (20), Leverkusen, Alex Král (24), Schalke, Vladimír Darida (32), Hertha, Tomáš Koubek (30), Augsburg

Tabulka německé 1. ligy

Itálie

Fiorentina ve třech po sobě jdoucích kolech Serie A nedala gól, v sobotu s Juventusem navíc rychle prohrávala brankou Arkadiusze Milika. “Fialky” se ale probraly, Cristian Kouame z brejku srovnal a před přestávkou mohl dát na 2:1 Luka Jovič. Z penalty ale i proto, že Mattia Perin si na míč lehce sáhl, orazítkoval jen tyč.

Do 79. minuty vydržel na hřišti Antonín Barák (27). V první půli se prezentoval slibně vypadající střelou, kterou ale zblokovala hostující obrana. Fiorentina má z posledních čtyř ligových utkání jen tři body za remízy, ve čtvrtek si může spravit chuť v Evropské konferenční lize proti lotyšskému outsiderovi RFS.

pozn.: FC Turín Davida Zimy (21) dohrává 5. kolo v pondělí proti Lecce, na jehož soupisce je Daniel Samek (18)

Tabulka italské 1. ligy

Nizozemsko

Fanoušci Twente zhusta skloňují jméno Václava Černého. Proti PSV se prosadil v 17. a ve 24. minutě, hosté ve druhé části už jen snížili a celek z Enschede si připsal cennou výhru, díky níž drží těsný kontakt s úplnou špičkou tabulky.

Černého první gól byl úsměvný. V poměrně těžké pozici si totiž levačkou míč z voleje napálil do stojné nohy, čímž si ho ale nechtíc dokonale zpracoval a záhy ho poslal přesně k tyči. Druhá trefa byla naopak nádherná, český forvard napálil po rohu odražený míč do pravého horního rohu brány Waltera Beniteze.

Nehráli: Michal Sadílek (23), Twente, Tomáš Hájek (30), Vitesse

Tabulka nizozemské 1. ligy

Řecko

Úřadující mistr Olympiakos je po třech kolech druhý a výraznou zásluhu na tom má i Tomáš Vaclík, který poprvé inkasoval až v sobotním utkání proti Ionikosu. Zkraje druhého poločasu ho za stavu 2:0 překonal výstavní ránou z přímého kopu Javier Mendoza, pak ale ostravský rodák domácí podržel.

V 53. minutě měl Ionikos na dosah vyrovnání, když po centru na zadní tyč hlavičkoval do odkryté brány Vasilios Mantzis. Vaclík se ale stihl bleskově přemístit, vrhl se po míči a pravou rukavicí mu zabránil v cestě do sítě. Olympiakos nakonec vyhrál 3:1.

Jakub Brabec (30) se vypracoval v oporu obrany Arisu, který v neděli doma remizoval bez gólů s PAOKem. Ze zápasu ale mohl vytěžit mnohem víc. Soupeře přestřílel a měl víc šancí, tu největší ale v 53. minutě zahodil Andre Gray, když prachmizerně zahrál penaltu a nechal vyniknout gólmana Juliana.

Nehrál: Denis Alijagič (19), Olympiakos

Tabulka řecké 1. ligy

Indonésie

Minule dal jediný a tudíž vítězný gól zápasu proti Aremě, o víkendu Michael Krmenčík počin zopakoval a dokonce znásobil. Ve 13. minutě zápasu proti Bhayangkara Solo hlavou srovnal na 1:1, když balon nejdřív trefil tyč a pak se otřel i o brankáře. Rozhodující branku si někdejší útočník Plzně či Slavie nachystal na 56. minutu.

Po standardce se k němu dostal prodloužený balon, Krmenčík si jej trochu krkolomně zpracoval a pravačkou ho poslal ideálně na zadní tyč. Byl to jeho čtvrtý zásah v sezoně, Persija Jakarta vyhrála počtvrté za sebou a poskočila na páté místo. Ondřej Kúdela (35) v sobotu odehrál celé utkání.

Tabulka indonéské 1. ligy