Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

La Liga odstartovala. Sevilla prohrála v Pamploně, srazila ji přísná penalta

Marcos Acuna (v bílém) ze Sevilly se snaží pláchnout Jonu Moncayolovi v úvodním zápase nové sezony La Ligy.
Marcos Acuna (v bílém) ze Sevilly se snaží pláchnout Jonu Moncayolovi v úvodním zápase nové sezony La Ligy.Profimedia
Španělská La Liga roztáhla oponu, favorizovaná Sevilla na úvod nové sezony prohrála na hřišti Osasuny 1:2. V atraktivní bitvě se v prvním poločase prosadili Chimy Avila (28) a hostující Rafa Mir (25). Po změně stran rozhodl duel ve prospěch Pamplony po sporně odpískané penaltě Aimar Oroz (21).

Gólový účet letošního ročníku La Ligy otevřel v deváté minutě Avila, který si naskočil na povedený centr a hlavičkou k pravé tyči dostal míč až za gólmanova záda. O tři minuty později už se ale radovali i hosté. Papu Gómez našel v prostoru malého vápna precizní přihrávkou Mira a ten se ranou pod břevno nemýlil.

Andalusané po vstřeleném gólu zařadili vyšší rychlostní stupeň, týmovou snahu však do konce první půle ve vedení přetavit nedokázali. Po změně stran Sevilla naplno ovládala statistiku držení míče, do vyložených šancí se ale přes pozornou obranu soupeře nedostávala.

Statistiky zápasu Osasuna - Sevilla

Osasuna byla navíc nebezpečnější v zakončení, což potvrzoval Avila. Jeho rána zevnitř pokutového území však těsně minula levou tyč. Domácí si přesto vzali vedení zpět v 74. minutě, kdy se z penaltového puntíku prosadil Oroz. Hráči Sevilly proti přísné penaltě, kterou zapříčinil faulem Gomez, protestovali marně. 

Hra se následně rozkouskovala kvůli častým střídáním a ošetření po hlavičkovém souboji zraněného Unaie Garcíi. Oproti předpokladům první zápas nové sezony opanovali domácí, kteří si na Sevillu vyšlápli poprvé od roku 2013.

Livesport hráč utkání: Chimy Avila (Osasuna)