Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kyrgios odkládá vstup do sezony kvůli problémům s kolenem, na Australian Open si nezahraje

Kyrgiose čeká místo Australian Open artroskopie kolene.
Kyrgiose čeká místo Australian Open artroskopie kolene.Profimedia
Nick Kyrgios (27) do letošní sezony nevstoupí ani na Australian Open, kde měl plnit roli nasazené devatenáctky a mohl se ve čtvrtfinále střetnout s největším favoritem Novakem Djokovičem (35). Australana do hry nepustí zranění kolene a nemůže tak obhajovat ani deblový triumf s krajanem Thanasim Kokkinakisem. V nejbližších dnech půjde s problémovým kolenem na artroskopii.

Kyrgios chtěl v úvodních týdnech sezony šetřit kotník a na poslední chvíli odřekl účast v premiérovém ročníku United Cupu. Do nového tenisového roku nakonec nevstoupí ani na Australian Open, kde je jeho maximem čtvrtfinále z roku 2015 a loni s krajanem Thanasim Kokkinakisem vybojoval deblový titul.

Australský bouřlivák na pondělí svolal tiskovou konferenci a oznámil novinářům, že se úvodního grandslamu roku kvůli zranění kolene nezúčastní. V nejbližších dnech půjde s problémovou částí těla na artroskopii.

"Australian Open je pro mě jedním z nejdůležitějších turnajů. Vůbec to nebylo snadné. Jsem samozřejmě hrozně zklamaný," řekl na tiskové konferenci. Ke slovu se pak dostal i jeho fyzioterapeut Will Maher a rozpovídal se o tom, že zkoušeli vše možné, aby mohl jeho svěřenec v jednom z největších tenisových areálů světa nastoupit.

Rekonvalescence tohoto zranění obvykle trvá tři až čtyři týdny. Maher si myslí, že by se mohl Kyrgios na kurty vrátit na březnových Masters v Indian Wells a Miami.

V Melbourne Parku patřil k největším favoritům, ve třetím kole se mohl potkat s Holgerem Runem, v osmifinále s Andrejem Rubljovem a ve čtvrtfinále s Novakem Djokovičem. Jeho místo v pavouku obsadí lucky loser Denis Kudla.