Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kvitová letos stále neztratila set, Krejčíková vzájemný souboj nezajistila

Kvitová letos stále neztratila set, Krejčíková vzájemný souboj nezajistila
Kvitová letos stále neztratila set, Krejčíková vzájemný souboj nezajistilaProfimedia
Petra Kvitová v Adelaide odehrála čtvrtý zápas v sezoně a stále neztratila set, ačkoli dnes musela proti Qinwen Zheng (20), která po prohraném tie-breaku vzdala, likvidovat sérii tří setbolů a dvakrát returnovat na udržení se v úvodní sadě. O první semifinále od loňského srpna se mohla utkat s Barborou Krejčíkovou (27), její krajanka ale nestačila na Darju Kasatkinovou, se kterou prohrála 2:6, 5:7. Po třísetovém boji s Caroline Garciaovou dohrála i Kateřina Siniaková (26).

Petra Kvitová si loni v Austrálii připsala jedinou výhru ze čtyř utkání a v Adelaide skončila hned v prvním kole na raketě domácí outsiderky Priscilly Honové. Češka ovšem v posledních dnech u protinožců exceluje, má už čtyři výhry a ještě neztratila set. Své letošní působení odstartovala v United Cupu a v nové týmové soutěži porazila v Sydney světovou trojku Jessicu Pegulaovou i Lauru Siegemundovou.

Petra Kvitová po osmifinálovém utkání.
WTA

Proti Číňance byly ráda i za to, že mohla absolvovat byť jeden set. "Myslím, že kdybych jej ztratila, hrály bychom dál. Ale chápu to, byla od začátku zatejpovaná, před grandslamem je to vždycky těžké...", uvedla Kvitová.

Parádní fazónu si přivezla i do další australské metropole, kde nejprve zvládla souboj wimbledonských šampionek s Jelenou Rybakinovou a dnes postoupila do čtvrtfinále po skreči Qinwen Zheng.

Proti Číňance, jež za sebou měla dvě třísetové bitvy a nastoupila s obvázaným levým stehnem, od začátku tahala za kratší konec. K prvním brejkbolům se dostala až za stavu 4:5, dvakrát returnovala na udržení se v úvodním setu a v tie-breaku prohrávala už 3:6. Pěti body v řadě však vývoj zkrácené hry otočila a soupeřka jí pro zranění vzdala.

Přehled zápasu Kvitová – Zhengová 7:6, skreč

Krejčíková nestačila na Kasatkinovou

O první semifinále od loňského srpna se mohla česká jednička utkat s krajankou Barborou Krejčíkovou. Předloňská šampionka French Open však svůj teprve druhý zápas v probíhající sezoně nezvládla a podlehla 2:6, 5:7 světové osmičce a nasazené pětce Darje Kasatkinové, která před týdnem v tom samém dějišti nestačila na Lindu Noskovou a s Kvitovou jediný předchozí souboj prohrála.

Krejčíková se loni po problémech s loktem zvedla až ke konci roku, když ovládla halové podniky v Tallinnu a Ostravě, ale letos se jí zatím formu najít nedaří. Už proti Alison Riskeové-Amritrajové v prvním kole nehrála přesvědčivě a dnes od začátku tahala za kratší konec. V prvním dějství prohrála úvodní čtyři gamy a celkem třikrát zaváhala na podání. Ve druhé sadě držela se soupeřkou krok mnohem déle, ovšem tie-break si nevynutila. Kasatkinová se v závěrečné hře dostala ke třem mečbolům v řadě a na ten poslední už Češka odpověď nenašla.

Přehled zápasu Krejčíková – Kasatkinová 2:6,5:7

Končí také Siniaková

O své největší čtvrtfinále od října 2018 marně usilovala Kateřina Siniaková. V závěrečném osmifinále podlehla ve večerním duelu 3:6, 6:3, 5:7 světové čtyřce a vítězce loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaové. S Francouzkou prohrála poprvé po sérii tří výher a celkově potřetí v sedmém vzájemném duelu.

Češka v úvodu zápasu prohrávala 0:5, navíc v žádném z gamů neuhrála víc jak dva fiftýny. Po odvrácení tří setbolů pak sice snížila na 3:5, ale špatný vstup do utkání už dohnat nedokázala. Přesto Siniaková dostala favoritku do třetího setu. V něm vyrovnala z 0:3 na 3:3, ale za stavu 5:6 přišla počtvrté v utkání o podání a tím i o šanci na postup.

Nejlepší deblistka světa Siniaková může být se svou formou před Australian Open relativně spokojená. Na dvou turnajích v Adelaide odehrála šest zápasů ve dvouhře, čtyři ve čtyřhře a zaznamenala celkem sedm vítězství.

Vondroušová s Kolodziejovou poprvé v semifinále čtyřhry

Markéta Vondroušová a Miriam Kolodziejová i na druhém letošním turnaji v Adelaide vyhrály už dva zápasy ve čtyřhře. Dnes zdolaly 4:6, 6:4, 10:8 nejvýše nasazený pár krajanku Barboru Krejčíkovou s domácí Storm Sandersovou (Australance oplatily pět dní starou porážku po boku Siniakové) a poprvé společně postoupily do semifinále turnaje WTA.

České tenistky tak vylepšily společnou zápasovou bilanci na 27-3, většinu výher ale zaznamenaly na akcích ITF. O největší finále si juniorské vítězky Australian Open 2015 a Roland Garros 2015 zahrají s brazilsko-americkým párem Luisa Stefaniová a Taylor Townsendová, které vyřadily nasazené čtyřky Desirae Krawczykovou s Demi Schuursovou.