Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kusko se znovu trefil proti Kladnu. Snad nesestoupí, usmíval se po vydřené výhře

Silvester Kusko se v aktuální sezoně do branky Kladna trefil už třikrát.
Silvester Kusko se v aktuální sezoně do branky Kladna trefil už třikrát.Profimedia
Útočník Silvester Kusko (27) z Olomouce v aktuální extraligové sezoně nastřílel šest branek, třikrát se přitom prosadil proti Kladnu. V dnešním utkání 48. kola se trefil dvakrát a i díky němu Hanáci získali dva body za výhru 5:4 v prodloužení.

"Snad nesestoupí," pousmál se Kusko v rozhovoru s novináři při dotazu na svou osobní bilanci proti Kladnu. "Kolikrát se nám hraje hůře proti týmům, které mají horší postavení v tabulce. Extraliga je vyrovnaná a není lehkých soupeřů. Určitě se mi proti Rytířům nehraje lépe. Doma jsme je dvakrát porazili, ale tady jsme minule dostali 5:2. Není to jednoduchý soupeř," podotkl.

Olomouc na ledě Rytířů vedli 3:1, poté 3:4 prohrávali, i proto byl Kusko se dvěma body spokojený. "Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Kladno hraje o všechno a my hrajeme o to, abychom se dostali do pohody, ve které jsme byli v říjnu a v listopadu. Když jsme vedli 3:1, tak bychom brali tři body, na druhou stranu jsme deset minut před konce o gól tekli, takže nakonec jsme za dva body rádi," zhodnotil sedmadvacetiletý útočník zápas.

Přehled utkání Kladno – Olomouc 4:5p

Kusko se dvakrát prosadil v přesilové hře, v prvním případě byl klíčovou postavou akce brankář Jan Lukáš, který využil střídání kladenských hráčů a rozehrál rychle puk přes celé hřiště. "Ukázal krásný přehled. Viděl nás, že jsme tam zůstali a oni šli střídat. A ještě jsme to dokázali sehrát do prázdné brány," řekl rodák z Vranova nad Topľou na Slovensku.

Hanáci mají v početních výhodách úspěšnost přes dvacet procent, v posledních zápasech se jim ale příliš nedařily. "Posledních pět zápasů nám tolik nešly, ale dnes dva góly, takže spokojenost. Doufám, že na to v příštích zápasech navážeme a hlavně v play off," uvedl Kusko.

Obrat domácích ve třetí části měl podle něj hned několik důvodů. "Říká se, že vedení o dva góly je nejhorší stav v hokeji, ale oni neměli, co ztratit. Šli do útoku, dostali pár přesilovek, využili to. My jsme navíc dohrávali asi na 15 lidí, protože někteří kluci odpadli. Fyzicky to bylo náročné, ale zaplaťpánbůh jsme to zvládli otočit," řekl.

Olomouc je čtyři kola před koncem základní části extraligy sedmá, má navíc zápas k dobru. Podle Kuska není až tak důležité, zda se udrží do 8. místa a začne předkolo play off doma. "Myslím si, že u nás jde spíše o to, abychom se dostali do pohody, ve které jsme byli v listopadu. Abychom si věřili a také, aby se kluci, kteří jsou na marodce, dali do kupy a mohli jsme hrát v plné sestavě," dodal Kusko.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport